Šefpavārs iesaka svētku ēdienkarti Dzimtenes aizstāvju dienā

© Pixabay / Lisy_Svētku galds, foto no arhīva
Svētku galds, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
23. februāris – Dzimtenes aizstāvju diena. Šefpavārs iesaka dāmām, kā palutināt mīļotos vīriešus un pagatavot varbūt ne gluži veselīgus, toties garšīgus ēdienus.

RĪGA, 23. februāris - Sputnik. Ceļš uz vīrieša sirdi ved caur vēderu, un 23. februāris, Dzimtenes aizstāvju diena – tā ir īsta maģistrāle. Par to, kā palutināt aizstāvjus kulinārijas laukā, intervijā radio Sputnik pastāstīja kulinārās studijas Open kitchen šefpavārs Antons Kalērs.

"Vīriešu ēdienam" jābūt apetītlīgam un sātīgam. Izmetiet no prāta rukolu un diētisko jogurtu, svītrojiet no svētku ēdienkartes tvaicētas zivis un auzu pārslu putru. 23. februārī var atļauties šaut pāri strīpai un pagatavot varbūt ne gluži veselīgus, toties garšīgus ēdienus.

Vajag sākt jau no brokastīm, iesaka šefpavārs. Ierasto cīsiņu vietā pasniedziet pikantas desiņas, vēršaci aizvietojiet ar spāņu tortilju vai sendviču.

"Ir tādi slaveni franču sendviči - croque-monsieur un croque-madame, ļoti apetītlīgi un garšīgi. Klab-sendviči, ko daudzi jau piemirsuši, lai arī agrāk tā bija klasika, populāri ar kartupeļiem frī vai čipsiem. Trīsstāvu sendvičs ar vistas krūtiņu, salāta lapām, majonēzi vai biezpiena sieru, ar ceptu bekonu. Brokastīs var pagatavot arī ļoti interesantas omletes: spāņu omleti-tortilju, ko gatavo ar kartupeļiem vai olu uzputeni," pastāstīja šefpavārs.

Svētku pusdienas, kas pamazām pāriet vakariņās, - te, protams, centrālo vietu ieņem gaļa.

"Klasika ir steiki. Tie tagad ir ļoti populāri, ir pat kvalifikācijas celšanas kursi. Vīriešiem labākais ir gardi pagatavots gaļas gabals. Tagad sākas sezona, kad jau var doties dabā un pagatavot garšīgus šašlikus. Viss, kas gatavots uz atklātas uguns, ir veselīgs. Savukārt no izsmalcinātajiem ēdieniem, droši vien var pagatavot kaut ko no itāļu virtuves, piemēram, ravioli, tikai ne parastos, bet ar siera mērci," ieteica Antons Kalērs.

Паста - Sputnik Latvija
Šefpavāri: ko nav vērts pasūtīt itāļu restorānā

Uz, visbeidzot, pat brutālākais aizstāvis neatteiksies no kārdinoša deserta. "Runa var būt arī par interesantiem alkoholiskajiem desertiem, piemēram, ruma kūku vai konjaka biskvītiem. Vīriešus iepriecinās sātīgas lietas, daži varbūt priecāsies pat par alus tortīti. Tā ir vienkārša bundža alus, rotāta ar lentītēm un noformēta kā torte," pasmējās šefpavārs.

Bet 24. februārī visi – uz sporta zāli, lai alus tortīte nekļūtu par alus vēderiņu. Jauki, ka ir tādi svētki, ar ko dažādot ikdienu un iepriecināt tuviniekus.

 

Ziņu lente
0