Igauniete aizbēgusi uz Krieviju no vīra, ko tur aizdomās par pedofiliju

CC0 / pixabay / Кукла в руках
Кукла в руках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas pilsone Anna Finserasena, stāstot par savu vīru, atzīmēja, ka agrāk nav varējusi iedomāties, kāds viņš ir patiesībā.

RĪGA, 23. februāris — Sputnik. Krievu izcelsmes Igaunijas pilsone Anna Finserasena aizbēgusi no dzimtās valsts uz Krieviju, lai glābtos no vīra, ko tur aizdomās par pedofiliju pret paša meitām, vēsta RIA Novosti.

Par situāciju, kādā nokļuvusi, sieviete pastāstīja telekanālam RT.

Stāstot par vīru, Norvēģijas pilsoni Jostenu Finserasenu, viņa atzīmēja, ka agrāk nav varējusi iedomāties, kāds viņš ir patiesībā.

"Jostens bija visu savu aizbilstamo mīlulis, un pret mani izturējās ļoti sirsnīgi. Taču, kad sākām dzīvot kopā, ievēroju, ka viņš mēdz agresīvi izturēties pret dzīvniekiem savā fermā. Drīz vien viņš pievērsās arī man – sita, kad gaidīju bērnu," viņa atcerējās.

Kad vecākajai no abām meitām apritēja gads, Finserasena sāka turēt vīru aizdomās par pedofiliju. 2012. gadā sieviete izlēma šķirties no vīra un noformēja bērniem Igaunijas dokumentus, gatavodamās bēgt uz Tallinu, taču bērnu tēvam izdevās panākt tiesības regulāri tikties ar bērniem, tāpēc meitenes vēl trijus gadus regulāri braukāja pie viņa uz Norvēģiju bez mātes uzraudzības.

Bērnu māte, ievērojusi raksturīgus kairinājumus uz meitu ādas pēc ciemošanās pie tēva, aprunājās ar viņām un vērsās pie ārsta un policijā. Ginekologs noliedza iespēju, ka plankumi būtu radušies alerģiskas reakcijas rezultātā.

"Pret Jostenu tika ierosināta krimināllieta, viņu arestēja," paskaidroja bērnu māte.

Наручники - Sputnik Latvija
"Viņam likās, ka tas ir pieņemami": sešgadīgās meitenītes izvarošanas lietas detaļas

Taču galu galā meiteņu tēvu attaisnoja, 2017. gada jūnijā viņš iznāca brīvībā. Vīrietis iesūdzēja tiesā bijušo sievu, lai ierobežotu viņas vecāku tiesības un atgūtu meitas. Tēvam piesprieda vienpersonisku aizbildnību. Meiteņu mātei neizdevās apstrīdēt tiesas lēmumu.

Šī gada janvārī Jostenam Finserasenam bija jāierodas Tallinā, lai aizvestu bērnus uz Norvēģiju. RT stāsta, ka dažas dienas pirms tam māte pametusi valsti kopā ar meitām un devusies uz Krieviju, apzinoties, ka nokļuvusi bezizejas situācijā.

"Krievija bija vienīgā valsts, kas mums palīdzēja. Šeit mani bērni jūtas drošībā. Viņu psiholoģiskā veselība ir daudz labāka. Taču viņi ilgojas pēc draugiem, vecmāmiņas un vectētiņa, kuri palikuši Igaunijā," konstatēja Finserasena.

Atzīmēts, ka jaunajā dzīvesvietā sievietei un viņas bērniem palīdz tiesībsargi. Viņiem atrasts bezmaksas mājoklis, meitenes apmeklē skolu.

Bērnu tēva advokāte Ene Muite noliedz sava klienta vainu un apgalvo, ka meiteņu mātes apsūdzības ir nepatiesas.

Ziņu lente
0