Īstas tīrības nav: policija atradusi narkotikas Latvijas skolās

© Sputnik / Sergey MelkonovШкольная столовая
Школьная столовая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad jau sastādīti 27 administratīvie protokoli, kā arī ierosināta krimināllieta pēc 28 mācību iestāžu pārbaudes valstī.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Šī gada pirmajos divos mēnešos pēc pārbaudēm Zemgales izglītības iestādēs 27 skolēni tiek turēti aizdomās par narkotisku un psihotropu vielu lietošanu, vēsta "MK Latvija".  Sadarbībā ar Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldi un kinologiem Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde veica pārbaudes 28 Zemgales reģiona mācību iestādēs.

Valsts policijas Zemgales reģionālās pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa informēja, ka pēc pārbaudēm izglītības iestādēs kopš 2020.gada sākuma pārbaudēm nogādāti 27 audzēkņi.

Пневматика - Sputnik Latvija
Mazgadīgā Imantas šāvēja vecākiem nāksies samaksāt naudas sodu

Viņa atzīmēja: kopš 2019./20.macību gada sākuma jau ierosinātas piecas lietas par administratīvajiem pārkāpumiem. Pēc ķīmiski toksikoloģiskās izmeklēšanas viens audzēknis saukts pie kriminālatbildības par psihotropo vai narkotisko vielu nelikumīgu lietošanu.

Administratīvie protokoli pret diviem skolēniem nosūtīti komisijai audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu pielietošanai. Vēl divas administratīvās lietas no piecām tika slēgtas.

Šīgada loms

2020.gadā pārbaudes skolās turpinājās. 7.februārī Valsts policijas Jelgavas iecirkņa darbinieki kopā ar kinologu un dienesta suni organizēja reidu trijās mācību iestādēs un konstatēja, ka noziegumos, iespējams, iesaistīti 10 skolēni, viņu vidū 9 bija nepilngadīgi. Ierosinātas 10 administratīvās lietas, patlaban gaidāmi ekspertīzes rezultāti.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Ķuzis: Valsts policija "nespēj sevi atražot"

Līdztekus ierosināts arī kriminālprocess sakarā ar aizliegtu vielu glabāšanu. Vienam no audzēkņiem izņemtas 14 plastmasas paciņas ar zaļi brūnu augu izcelsmes produkciju un viena plastmasas paciņa ar vairākām papīra "devām", kurās bija balts pulveris. Paciņu saturs nosūtīts uz ekspertīzi.

Janvāra beigās Aizkrauklē tika ierosinātas 11 administratīvās lietas, pēc ķīmiski toksikoloģiskās izmeklēšanas tika sastādīti protokoli.

Pie sešiem skolēniem tika atrastas un konfiscētas cigarešu paciņas bez Akcīzes nodokļa likumam atbilstoša marķējuma. Arī pret šiem pārkāpējiem sastādīti administratīvie protokoli.

Ziņu lente
0