VID ir gandarīts: čeku loterijas gaitā "uzķērās" daudzi uzņēmumi

CC0 / picjumbo / VIKTOR HANACEK / Платежный терминал
Платежный терминал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pusgada laikā kopš čeku loterijas uzsākšanas tās rīkošanas pamatmērķi, kas ir nodokļu apmaksas kultūras stiprināšana un uzņēmumu stimulēšana deklarēt nodokļu saistības, ir panākti, uzskata VID.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. No 2019. gada jūlija līdz decembrim kopējais laimestu fonds, kas tika izmaksāts Latvijā rīkotās čeku loterijas ietvaros, sastādīja 138 800 eiro, savukārt nodokļu ienākumu saņemts divas reizes vairāk, raksta izdevums Grani.lv ar atsauci uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu administrēšanas risku vadības daļas vadītājas Natālijas Fiļipovičas paziņojumu.

Viņa atzīmēja, ka īstenotais pasākums veicina nodokļu apmaksas kultūras stiprināšanu un palīdz uzņēmējiem izprast nepieciešamību deklarēt nodokļu saistības. Ņemot vērā šos faktorus, čeku loterija Latvijā pusgada laikā pilnībā attaisnoja savu misiju, paziņoja Fiļipoviča.

Sešu mēnešu laikā dalībai loterijā tika piereģistrēti 9 274 824 čeki, kvītis un biļetes, tādējādi vidēji mēnesī loterijā piedalījās 82 608 cilvēki. Jaunajā gadā dalībnieku skaits nedaudz samazinājies un sastāda ap 75 tūkstošiem cilvēkiem mēnesī.

Uzķērās

Saskaņā ar VID aprēķiniem, čeku loterijas rezultātā 126 nodokļu maksātāji nosūtīja precizētas deklarācijas, savukārt VID nodokļos papildus saņēma 372 tūkstošus eiro. Tika atklāti arī pārkāpumi, 36 tematisko pārbaužu gaitā tika uzlikti sodi par kopējo summu 19 400 eiro. Par galvenajiem pārkāpējiem kļuva sabiedriskās ēdināšanas vietas, kā arī mazumtirdzniecība.

Чашка кофе и кассовые чеки - Sputnik Latvija
Reģistrē pa 100 čekiem: kā Latvijas VID attiecas pret kaislīgiem loterijas spēlētājiem

Atgādināsim, ka no 1. jūlija līdz 11. augustam Latvijā norisinājās čeku loterija, kuras mērķis ir godīgas konkurences un nodokļu saistību izpildes veicināšana, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un pakalpojumiem.

Lai piedalītos loterijā, jāpiereģistrē vietnē www.cekuloterija.lv čeks, kvīts vai biļete par kopsummu vismaz 5 eiro apmērā par preci vai pakalpojumu, kas saņemti no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja.

Pēc reģistrācijas čeks, kvīts vai biļete noteikti jāsaglabā, jo laimesta gadījumā tas jāuzrāda VID personīgi vai jāiesniedz caur EDS.

VID saka priekšā

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka VID pat sniedza Latvijas iedzīvotājiem pāris padomus attiecībā uz to, kādiem čekiem ir lielākas izredzes uz laimestu. Saskaņā ar VID novērojumiem, jūlijā un augustā visvairāk iesniegto laimējušo čeku bija no Maxima, Rimi, Lido, Latvijas Pasta un McDonald’s.

Savukārt citi čeki tika iesniegti no pašvaldībām, restorāniem, aptiekām, skaistumkopšanas saloniem, veselības aprūpes iestādēm un tā tālāk. Visbiežāk laimē čeki par saņemtajiem pakalpojumiem, uzskata VID.

Ziņu lente
0