Politika

Kuzja un Muris aizbrauca no Rīgas domes, bet solīja atgriezties

© Sputnik / Sergey MelkonovКот Кузя в Рижской думе
Кот Кузя в Рижской думе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes atlaišanas dēļ kaķiem atkal nācies pārvākties, taču viņi cer atgriezties Rātsnamā – kopā ar "Saskaņas" partiju.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. Domes kaķi Kuzja un Muris pārvācās uz Eiropas Parlamenta deputāta Nila Ušakova ("Saskaņa") Rīgas biroja telpām, vēsta TVNet.

Pēc Rīgas domes atlaišanas "Saskaņas" frakcija pametīs Rātsnama telpas un nebūs, kas parūpēsies par kaķiem, pastāstīja bijusī galvaspilsētas vicemēre Anna Vladova, kura kopš nesenā laikā uzņēmās atbildību par Kuzju un Muri.

Viņa neizslēdz, ka pēc ārkārtas vēlēšanām, ja galvaspilsētas domē atkal būs "Saskaņas" frakcija, kaķi varēs atgriezties Rīgas domes telpās.

Ceturtdien, 13. februārī, Latvijas Saeima atbalstīja likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu. Jaunas galvaspilsētas pašvaldības vēlēšanas, saskaņā ar provizoriskiem aprēķiniem, notiks 25. aprīlī.

Kuzja un Muris dzīvo Rātsnamā kopš 2011. gada, kad toreizējais galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs paņēma viņus no dzīvnieku patversmes.

Ilgu laiku Kuzja un Muris dzīvoja Ušakova darba kabinetā, taču pārvācās uz frakcijas "Saskaņa" telpām pēc tam, kad par Rīgas domes priekšsēdētāju kļuva Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai"), jo viņam ir alerģija pret kaķiem.

Ziņu lente
0