Latvijas NBS karavīri Ādažos pārbaudīja austriešu lietoto haubiču cīņasspēju

© Sputnik / Sergey MelkonovРазминирование прохода в минном поле с помощью подрыва специального боеприпаса
Разминирование прохода в минном поле с помощью подрыва специального боеприпаса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas NBS karavīri Ādažu poligonā organizēja šaušanas mācības no Austrijā iegādātajām haubicēm un demonstrēja mācību fotouzņēmumus.

RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) iepriekš iegādājās Austrijā 47 lietotas sērijas M109 155 mm pašgājējhaubices līdz ar tēmēšanas sistēmām un apmācības platformām.

Atbilstoši modifikācijai viena haubice izmaksāja Latvijai no 60 līdz 140 tūkstošiem eiro.

Visbeidzot Nacionālie bruņotie spēki savā kontā Twitter palepojās ar to, ka pārbaudījuši austriešu veco haubiču izturību. Pareizāk sakot, Ādažos Latvijas karavīri apguva pamatapmācības kursu kaujas šaušanai no šīm haubicēm.

NBS atgādināja, ka Latvija iegādājusies haubices ar mērķi uzlabot bruņoto spēku spējas nodrošināt netiešo apšaudi, kā arī pastiprināt Latvijas karavīru integrācijas pakāpi NATO operācijās un mācībās.

Jau 2018. gadā Raimonds Bergmanis, toreizējais Latvijas aizsardzības ministrs, slavēja Austrijā ražotās haubices, norādot, ka tās, lai arī lietotas, jebkurā gadījumā ir labākas nekā tās, kas bija Latvijas arsenālā pirms šī pirkuma.

Bez tam Bergmanis atzīmēja, ka Latvijas karavīri īsā laikā iemācījušies tās ekspluatēt. Bez tam šāviena attālums nemainās no ražošanas gada, bet lādiņš nemainīgi aizlido līdz vajadzīgajam mērķim.

Ziņu lente
0