Politika

Aģentūras LETA vadītājs piedāvājis likvidēt "Saskaņu"

© Sputnik / Sergey MelkonovКонгресс партии "Согласие"
Конгресс партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārtraukt 16. marta gājienus un pulcēšanos 9. maijā, kā arī atlaist "Saskaņu" – tā Latvijas galvenās ziņu aģentūras vadītājs ierosina radīt politisko līdzsvaru valstī.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Politiskā vide Latvijā varētu būtiski uzlaboties, pateicoties partijas "Saskaņa" likvidācijai, ziņu aģentūras LETA vadītājs Juris Mendziņš telekanāla RigaTV24 ēterā.

Viņaprāt, politiskajā apritē pārlieku daudz vietas aizņem "krievu jautājums".

"Mēs reiz ar politologu Filipu Rajevski diskutējām par šo jautājumu, un viņš teica, ka Latvijā ir viena milzu problēma – tā ir šī latviešu un krievu dimensija. Ja to paņemtu ārā no dienas kārtības, principā, varētu sākties normāls politiskais svārsts: labējie – kreisie, liberāļi – konservatori un tā tālāk. Tas šobrīd nav iespējams (..), un labākais iespējamais risinājums, ko varētu izdarīt, - "Saskaņa" varētu likvidēties," teica Mendziņš. 

Факельное шествие в Риге - Sputnik Latvija
Politika
Latviešu partijas, apvienojieties: Nacionālā apvienība aicina nelaist Rīgā "Saskaņu"

Saeimas deputāts no "Saskaņas" Andrejs Klementjevs, kurš tāpat piedalījās ēterā, pauda neizpratni par tādu ideju. Tomēr Mendziņš atklāja, ka šīs partijas deputāti tikai gūtu priekšrocības.

"Tad jūs varētu kolosāli izvietot savus deputātus pa pārējām politiskajām partijām, un būtu ļoti labs piedāvājums," klāstīja Mendziņš.

Atbildot uz Klementjeva repliku par to, ka atbildība uz Latvijas politiku gulstas arī uz valdošās Nacionālās apvienības pleciem, Mendziņš kritiski novērtēja arī šo partiju.

"Es varbūt šobrīd iegūšu kaut kādus naidniekus nacionālajā spārnā, bet man šķiet: ja mēs šos jautājumus paņemtu ārā no dienas kārtības, beigtu soļot 16. martā, beigtu pulcēties 9. maijā un sāktu risināt saimnieciskus un saimnieciski politiskus jautājumus, es domāju, šī valsts ātrāk tiktu uz priekšu," viņš piebilda noslēgumā.

Ziņu lente
0