Ķīnā aug koronavīrusa slimnieku skaits

© AFP 2023 / Antony WallaceПассажир в очках для плавания и маске на железнодорожной станции в Гонконге
Пассажир в очках для плавания и маске на железнодорожной станции в Гонконге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uhaņā ieradīsies 2,5 tūkstoši mediķu no valsats bruņoto spēku sauszemes, jūras, gaisa un raķešu daļām.

RĪGA, 13. februāris - Sputnik. Ar koronavīrusu inficēto cilvēku skaits Hubejas provincē Ķīnā pārsniedzis 48,2 tūkstošus. No slimnīcām izrakstīts 3441 cilvēks, miruši 1310, vēsta RIA Novosti.

Pēc krasa inficēto skaita pieauguma provinces varasiestādes vēstīja, ka tas noticis, pateicoties jaunām diagnostikas metodēm.

Ситуация в Гонконге в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Ufā koronavīrusa dēļ aizturēti Latvijas pilsoņi

"Saskaņā ar šo metodi, Hubejas province nesen pārbaudīja iepriekš domājamos saslimšanas gadījumus un izdarīja korekcijas diagnozes rezultātos, diagnozes jaunajiem pacientiem uzstādītas saskaņā ar diagnožu jauno klasifikāciju," vēsta amatpersonas.

Iepriekš Pasaules veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss oavēstīja, ka ar koronavīrusu COVID-2019 jauno saslimušo skaits Ķīnā jau nedēļu stabili samazinās, no 4.februāra nemainās valstu saraksts, kurās atklāta slimība. Pie tam PVO neuzskata, ka citas valstis slimniekus slēpj.

Cīņai ar slimību uz Uhaņu devušies vēl 2600 medicīnas darbinieku no valsts bruņotajiem spēkiem.

Jaunie ārsti un sanotāri organizēs pacientu ārstēšanu divās slimnīcās.

Pirmās vakcīnas pret jauno koronavīrusu tiks testētas ar cilvēkiem pēc 3-4 mēnešiem, vēsta PVO.

Organizācija informēja, ka globālajā forumā Ženēvā 11.-12.februārī, kur aptuveni 400 zinātnieki apsprieda situāciju ar epidēmiju, eksperti saskaņojuši prioritātes darbā ar jauno slimību, arī jauno vakcīnu izstrādes kārtību.

Актер Джеки Чан - Sputnik Latvija
Džekijs Čans sola miljonu juaņu tam, kurš atradīs zāles pret koronavīrusu

"Vidēja termiņa prioritātes skar šai slimībai nepieciešamās vakcīnas un zāļu izstrādi. Tiek izstrādātas jau četras iespējamās vakcīnas. Domājams, pēc 3-4 mēnešiem pirmo vai otro no tām sāks izmēģināt uz cilvēkiem. Tas pats par sevi nozīmēs ātru progresu," teica PVO pārstāve.

Starp steidzamākajām prioritātēm, kas tika saskaņotas globālajā forumā, iekļauta vīrusa izplatības paņēmienu identifikācija, jautājums, kā tas nonācis pie cilvēka, slimības epidemoioloģijas noteikšana, kā arī pasākumi tā izplatības novēršanai un ierobežošanai.

2019.gada 31.decembrī Ķīnas valdība informēja PVO par nezināmaa tipa pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā. Speciālisti konstatēja, ka slimību ierosina jauns koronavīruss. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju.

Ziņu lente
0