Finanšu ministrija aicina iedzīvotājus neticēt fantastiskiem scenārijiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистерство финансов Латвии
Министерство финансов Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Medijos publicētie dokumenti par gaidāmo minimālās algas pieaugumu vai PVN samazināšanu gaļai un pienam ir tikai valdības ierosinājumi, nevis darbības plāni.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Mediju rīcībā nokļuvušie Finanšu ministrijas plāni veido tikai politiķu un sociālo partneru ieteikto ierosinājumu apkopojums, nevis konkrēti lēmumi, sarunā ar radio Baltkom paziņoja FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

Vakar aģentūra LETA publicēja tās rīcībā nonākušos dokumentus par gaidāmajām izmaiņām vidēja termiņa nodokļu politikas principos ar mērķi celt cilvēk dzīves līmeni, veicināt tautsaimniecības attīstību un spēju konkurēt pasaulē.

Федерация футбола Латвии представила журналистам главного тренера сборной по футболу Славиша Стояновича - Sputnik Latvija
Nodokļu reformas dēļ uzņēmēji pārstājuši atbalstīt sportu

Cita starpā dokumenti liecina, ka ieteikts no 2021.gada palielināt minimālo algu no 430 līdz 500 eiro. Tāpat piedāvāts samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi medikamentiem, atsevišķiem pārtikas produktiem, avīzēm un restorānu pakalpojumiem. Tāpat piedāvāts palielināt valsts pabalstu ģimenēm ar bērniem.

Jarockis akcentēja, ka valdība neplāno īstenot fantastiskus scenārijus nodokļu politikā, bet reālie likumprojekti tiks izstrādāti pavasara nogalē.

Jarockis brīdināja, ka publiski pieejamā informācija vēl nav konkrēti grozījumi nodokļu politikā, tie ir piedāvājumi, kas izskanējuši kopš pērnā gada decembra. Tos apsprieda Saeimas partijas un sociālie partneri vai tie izskanējuši no nozares asociāciju pārstāvju puses. Jarockis atgādināja, ka valdībai līdz 31.maijam jāizstrādā vidēja termiņa nodokļu politikas pamatprincipi, tāpēc Finanšu ministrija visas šīs idejas ir apkopojusi. Ierēdnis piezīmēja, ka tagad jāpārejot pie diskusijas, lai pieņemtu konkrētus lēmumus.

Jarockis apgalvoja, ka nav iespējams viena gada laikā samazināt pievienotās vērtības nodokli restorānu, farmaceitikas un pārtikas produktu nozarēs. Viņš norādīja, ka nevar būt runas par nereāliem un fantastiskiem scenārijiem.

Ziņu lente
0