Eksperts: ASV mierina Baltijas vaimanas ar paraugmācībām Eiropā

© фото из архива автораРоссийский эксперт, военный обозреватель, полковник в отставке Виктор Баранец
Российский эксперт, военный обозреватель, полковник в отставке Виктор Баранец - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņi demonstratīvi sūta uz Eiropu 17 tūkstošus karavīru atbildei uz Baltijas valstu un Polijas vaimanām par to, ka neviens tās nesargā no Krievijas.

RĪGA, 13. februāris – Sputnik. NATO izsludinājusi lielākās mācības pēdējo 25 gadu laikā, kas aizritēs desmit Eiropas valstu teritorijā. Manevros "Defender Europe 2020" piedalīsies līdz 40 tūkstoši karavīru no 18 valstīm, to starpā 17 tūkstoši kareivju ieradīsies no ASV. Starp mācību galvenajiem mērķiem minēta loģistikas uzlabošana un liela skaita karavīru un militārās tehnikas operatīva pārdislokācija.

NATO organizē demonstratīvas mācības atbildei uz Baltijas valstu un Polijas vaimanām par to, ka neviens tās nesargā no Krievijas, sarunā ar Sputnik Lietuva konstatēja militārais analītiķis, atvaļinātais pulkvedis Viktors Baraņecs.

"Virkne Eiropas valstu, it īpaši Baltijas pundurvalstis un Polija aizvien biežāk vaimanā, līdz ceļiem stāv asarās: "NATO mūs pamet, neviens mūs neaizsargā." Tā dēļ tiek organizētas veselas akcijas – lai parādītu, ka NATO tomēr aizsargā. Šiem nolūkiem tiek organizētas avangarda armijas bāzes Baltijas un Polijas teritorijās, šiem nolūkiem notiek lielas mācības, lai demonstrētu šim baram, ka NATO ir gatava aizsargāt savu Eiropu," paskaidroja Baraņecs.

Gaidāmajiem manevriem nav tīri militāra jēga, uzskata eksperts.

"Amerikāņi sūta 17 tūkstošus savu karavīru, lai parādītu Eiropai savu gatavību to piesegt, pārējās valstis sūta pa tūkstotim. Tā ir ASV atbilde uz Baltijas un Polijas galveno "asaraino" lozungu par to, ka Krievijas gaisa divīzija drīz gāzīsies pār viņu pilsētām. Mēs jau sen dzirdam šo rituālo dziesmu," atzīmēja Baraņecs.

Британский основной танк Challenger - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kā britu kanonāde atbalsosies Latvijā

Viņš piebilda, ka Krievija vērīgi seko visam, kas notiek pie tās robežām.

Iepriekš Kolektīvās drošības līguma organizācijas štāba priekšnieks Anatolijs Sidorovs vērtēja, ka patlaban Austrumeiropā dislocēti vairāk nekā 12 tūkstoši alianses karavīru un līdz 700 bruņutehnikas vienību, pārsvarā – Baltijas valstīs un Polijā. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu norādīja, ka alianses darbības Krievijas robežu tiešā tuvumā liek Maskavai spert soļus savai drošībai

Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka neplāno uzbrukumus nevienā pasaules reģionā. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka Rietumiem tas ir labi zināms, taču, aizbildinoties ar izdomātu Krievijas agresiju, pie KF robežām tiek savilkti NATO spēki un tehnika.

Баранец: США дают показательные учения в Европе в ответ на рыдания Прибалтики
Ziņu lente
0