Dānija atlikusi Kristīnes Misānes izdošanu

© PixabayФлаг Дании
Флаг Дании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kristīne Misāne varēs piedalīties tiesas sēdē saistībā ar jautājumu par to, vai viņa ir izcietusi savu sodu, atrodoties Dānijas cietumā vairāk nekā gadu.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Dānija atlikusi Latvijas pilsones Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR), vēsta Mixnews.lv.

Vakar uz Latvijas Ārlietu ministriju tika izsaukts Dānijas vēstnieks Flemings Stenders, kuram tika izteikta oficiāla neizpratne saistībā ar valsts nolūku izdot Eiropas Savienības pilsoni trešās valsts tiesai, kur starptautiskā līmenī ir konstatēti cilvēktiesību pārkāpumi.

Iepriekš Dānijas prokuratūra paziņoja Misānes pārstāvjiem, ka viņu plānots izdot DĀR, kur viņai draud brīvības atņemšana līdz 15 gadiem, 12. februārī – divas dienas pirms gaidāmās Dānijas apgabaltiesas sēdes jautājumā par to, vai viņa nav izcietusi savu sodu, atrodoties Dānijas cietumā vairāk nekā gadu.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Dānijas vēstnieku izsauc uz Latvijas ĀM skandāla ar Latvijas pilsoni dēļ

Jaunais Dānijas lēmums paredz, ka Misāne varēs piedalīties tiesas sēdē.

Šodien, plkst. 12:00 pēc vietējā laika, pie Ģenerālprokuratūras ēkas Dānijā notiks Misānes atbalsta pikets.

2011. gadā Latvijas pilsone Kristīne Misāne iepazinās ar DĀR pilsoni. Pēc četru gadu attiecībām viņiem piedzima meita. Taču vecāku starpā sākās konflikti, un vīrietis sāka nežēlīgi izturēties pret Misāni, meitu un sievietes vecāko dēlu.

Bailēs par savu un bērnu drošību Misāne 2018. gadā atgriezās Latvijā. 2018. gada decembrī viņa devās darba braucienā uz Mozambiku ar pārsēšanos Kopenhāgenā, taču viņu aizturēja Dānijas lidostā, jo viņa atradās Interpola meklēšanā pēc DĀR pieprasījuma par bērna nolaupīšanu.

Ziņu lente
0