Politika

Latviešu partijas, apvienojieties: Nacionālā apvienība aicina nelaist Rīgā "Saskaņu"

© Sputnik / Sergey MelkonovФакельное шествие в Риге
Факельное шествие в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā apvienība līksmo un rosina latviskās partijas uzstāties Rīgas domes vēlēšanās vienotā sarakstā un spēcīgi iezāģēt "Saskaņai".

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars paziņoja, ka Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK pieliks maksimālas pūles, lai ārkārtas vēlēšanās "Saskaņa" nenonāk pie varas Rīgas domē, vēsta Mixnews.lv.

Lai "nospiestu" "Saskaņu", latviskajām partijām ir jāapvienojas, uzskata Dzintars. Tādēļ Nacionālā apvienība uzskata, ka partijām, kuras atbalsta vienotu nacionālkonservatīvā virziena pozīciju, ir jāsadarbojas.

Pēc Nacionālās apvienības vadītāja domām, nav jātērē spēki konkurences cīņai savā starpā. Tādēļ varētu doties vēlēšanās vienotā sarakstā. Dzintars nosauca to par priekšrocību un labu signālu sabiedrībai par to, ka partijas spēj vienoties.

Депутат Сейма от Национального объединения Райвис Дзинтарс на шествии легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija
Iet leģionāru gājienos, bet dvēsele ir "pārkrievojusies": Dzintars šokē ar paziņojumu

Taču Dzintars atzina, ka ir arī argumenti par labu atsevišķu sarakstu izveidošanai vēlēšanās. Iespējams, ja aiziet vēlēšanās ar atsevišķiem sarakstiem, kopsummā būs vairāk balsu.

Taču ar KPV LV pārrunas par vienota saraksta izveidošanu dalībai Rīgas domes vēlēšanās netika rīkotas. Savukārt Jaunā konservatīvā partija (JKP) vēl apdomā to, vai ir vērts piekrist vienota saraksta izveidošanai ar citām partijām.

Jau 2018. gadā, Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!-TB/LNNK" kongresa gaitā, tika pieteikts mērķis "kopīgiem spēkiem atkarot Rīgu". Jau toreiz Dzintars aicināja lielās latviešu partijas apvienoties un kopā veidot stratēģiju Rīgas atkarošanai.

Tagad, kad "Saskaņa" palikusi bez sava spēcīgā līdera, savukārt Rīgas dome, kā izteicās mērs Oļegs Burovs, ir "paralizēta", šķiet, ka Nacionālā apvienība katru dienu kļūst arvien tuvāk un tuvāk savam mērķim.

Rīgas domes deputāti trīs reizes pēc kārtas nespēja sarīkot sēdi kvoruma trūkuma dēļ, kas sniedz pamatu Saeimai atlaist domi. Burovs paliek savā vietā "tehniskā mēra" lomā un turpina vadīt pašvaldību, kamēr Saeima nenobalsos par domes atlaišanu.

Ir ziņas par to, ka Rīgas domes vēlēšanas var notikt jau pavasarī vai arī vasaras sākumā.

Ziņu lente
0