Sputnik pārsteiguši Pentagona tēriņi portāla sociālo tīklu monitoringam

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonШтаб-квартира Министерства обороны США
Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Aizsardzības ministrija pārbauda portāla Sputnik lapas sociālajos tīklos šķietami nepatiesas informācijas izplatīšanas jautājumā.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" preses dienests bija ļoti pārsteigts, uzzinot, ka Pentagons tērē naudu Sputnik kontu izsekošanai sociālajos tīklos, meklējot nepatiesu informāciju par koronavīrusu, vēsta RIA Novosti.

Preses dienesta darbinieki pastāstīja, ka saņēmuši amerikāņu izdevuma Newsweek žurnālista lūgumu komentēt amerikāņu militārpersonu darbības, kuri pēta Sputnik lapas sociālajos tīklos jautājumā par koronavīrusa infekcijas uzliesmojumam veltītas nepatiesas informācijas izplatīšanu.

"Diemžēl mēs nevaram sniegt komentāru nekavējoties. Atklāti sakot, kopš jūsu lūguma saņemšanas brīža visi šeit ir šokēti un šausmās par jūsu minēto ASV militārā budžeta tēriņu nebijušās efektivitātes piemēru. Taču priecājamies par to, ka esam kļuvuši svarīgs informācijas avots Pentagonam un nākotnē ņemsim to vērā. Nododiet vislabākos novēlējumus ASV Aizsardzības ministrijai," teikts atbildē uz Newsweek pieprasījumu.

Pēdējos gados Krievijas mediju stāvoklis Rietumos kļūst aizvien sarežģītāks. 2016. gada nogalē Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā norādīta nepieciešamība stāties pretī Krievijas plašsaziņas līdzekļiem. Par galvenajiem draudiem tiek uzskatīts Sputnik un RT. Virkne Rietumu politiķu pārmeta Sputnik un RT iejaukšanos vēlēšanās ASV un Francijā, taču pierādījumi vēl joprojām nav uzrādīti. Oficiālie Krievijas pārstāvji norādīja, ka tamlīdzīgi apgalvojumi ir nepamatoti.

Pagājušā gada decembrī ASV Demokrātiskās partijas Nacionālā komiteja iekļāva Sputnik un RT "propagandisku" mediju sarakstā, no kuriem ieteicams izvairīties, bet analītiskais centrs "Eiropas vērtības" aicināja ES valstis neuzskatīt šos Krievijas medijus par " brīvās preses" pārstāvjiem un ieteica liegt tiem piekļuvi preses konferencēm.

Ziņu lente
0