No dīķa Bauskas apkaimē pazuduši 20 tūkstoši zivju: zvejnieki vaino malumedniekus

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasЛюбительский лов камбалы и минтая в Уссурийском заливе
Любительский лов камбалы и минтая в Уссурийском заливе  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iemīļota makšķerēšanas sacensību vieta – Bangu dīķis Bauskas novadā – tagad kļuvis par netīru peļķi.

RĪGA, 6. februāris - Sputnik. Bangu dīķis Bauskas novada Ceraukstes pagastā bija iemīļota makšķernieku sacensību vieta, taču tagad uz lomu cerēt vairs nav vērts, vēsta Rus.lsm.lv.

Bangu dīķis, kam cauri uz Mēmeles upes pusi tek strauts, palicis bez zivīm. Tas noskaidrojas, kad Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrība, kam pieder lielākā daļa dīķa, nosūknēja ūdeni, lai to iztīrītu.

Noskaidrojās, ka zivis no dīķa ir pazudušas, tā vietā palikusi tikai netīra peļķe, kurā svaidījās sīkas zivteles.

Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrības priekšsēdētājs Valērijs Gabrāns pastāstīja, ka pēdējo sacensību laikā vairāki desmiti makšķernieku noķēruši tikai pa vienai karpai. Jau tad kļuva skaidrs, ka kaut kas nav kārtībā.

Pie tam pēdējos gados Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrība ielaida dīķos aptuveni 25 tūkstošus lielu un sīku zivju.

Лосось - Sputnik Latvija
Antidepresanti lašu organismā: kā cilvēki mainījuši zivju paradumus

Zemgales reģionālās vides pārvaldes vadītājs uzskata, ka par zivju trūkumu nav jēgas vainot ūdens sastāvu – ja visas zivis būtu gājušas bojā, tās būtu atrastas ūdenstilpes dibenā.

Ticamākais zivju pazušanas iemesls ir maluzvejnieki – neskatoties uz to, ka sezonas laikā dīķis tiek apsargāts, tomēr apsardze neatrodas tur 24 stundas diennaktī.

Gabrāns uzsvēra, ka dīķī manāmas tīklu pēdas, turklāt dzīvas palikušas tikai nelielas zivtiņas, ko tīklos noķert neizdosies – tas pierāda, ka zivju pazušanā vainojami malumednieki.

Tagad Mednieku un makšķernieku biedrībai nāksies atkal atjaunot dīķa ekosistēmu. Vispirms tiks novākti atkritumi un uzsēta zāle, pēc tam – iesūknēts ūdens. Pēc tam dīķī ielaidīs zivju mazuļus. Lai atkal neatkārtotos bēdīgā situācija, pie dīķa plānots izvietot videonovērošanas kameras.

Tomēr makšķerniekiem diemžēl nāksies uz trim gadiem aizmirst šo ūdenstilpi un izraudzīties citu vietu sacensībām.

Ziņu lente
0