Krievijas tramvaju piegādātājam Daugavpilī piespriests sods - 400 tūkstoši eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovНовые трамваи City Star совместного производства Тверского вагоностроительного завода и ПК "Транспортные системы" в Даугавпилсе
Новые трамваи City Star совместного производства Тверского вагоностроительного завода и ПК Транспортные системы в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas uzņēmumam, kas piegādāja tramvajus saskaņā ar līgumu, vajadzēja saņemt 614 tūkstošus eiro, taču summa tiks samazināta par 400 tūkstošiem piegādes termiņa pārkāpšanas dēļ.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Pašvaldības uzņēmums "Daugavpils satiksme" sodījis jauno Krievijā ražoto tramvaju City Star piegādātāju – Lietuvas firmu "Railvec" – par 400 tūkstošiem eiro piegādes termiņu pārkāpuma dēļ, vēsta portāls gorod.lv.

Tādējādi tramvaju piegādes darījuma kopējā summa sastādījusi 3,6 miljonus eiro iepriekš līgumā apstiprināto 4,093 miljonu vietā. "Daugavpils satiksme" ieturēs no piegādātāja arī garantijas summu 5% apmērā, vairāk nekā 200 tūkstošus eiro neparedzētu remontdarbu gadījumam garantijas periodā.

Новые трамваи City Star совместного производства Тверского вагоностроительного завода и ПК Транспортные системы в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Nav tulkojuma latviešu valodā: Daugavpilī nelaiž ārā no depo četrus Krievijas tramvajus

Atgādināsim, Daugavpils iegādājās jaunos četrasu tramvajus City Star, ko ražo Tveras vagonbūves rūpnīca sadarbīā ar kompāniju "Transportnije sistemi". Iepirkumā piedalījās divas kompānijas: Lietuvas "Railvec", kas piedāvāja Tveras vagonbūves rūpnīcas produkciju par 511 tūkstošiem eiro gabalā, un SIA "Virtus SV", kas piedāvāja rūpnīcā "Belkommunmaš" (Baltkrievija) ražotos tramvajus par 260 tūkstošiem eiro gabalā. Iepirkuma līgums tika noslēgts ar "Railvec".

Ar "Railvec" noslēgtais līgums paredz, ka Krievijas uzņēmumam "Transportnije sistemi" bija jānodrošina 85% iepirkuma summas apgūšana, bet pārējos 15% - 614 040 eiro vajadzēja "apgūt" vidutājam no Lietuvas, nodrošinot piegādi, muitas procedūras un garantijas noteikumu izpildi.

31.janvārī pirmie četri tramvaji jau sāka darbu Daugavpilī.

Ziņots, ka diviem no atlikušajiem tramvajiem piegādātājs vēl gatavo nepieciešamo dokumentāciju, piemēram, tā vēl jāpārtulko latviešu valodā. Abi pārējie tramvaji vēl nav "izsaiņoti" – tie ir jāizmēģina.

Daugavpils lēmums iegādāties tramvajus Krievijā radīja nopietnu satraukumu valdībā: piemēram, Drošības policija pirms gada paziņoja, ka neiebilst pret iepirkumu, lai arī uzskata, ka, iespējams, nākotnē tas varētu negatīvi ietekmēt Latvijas reputāciju, jo tramvaju iegādē iesaistīti Eiropas līdzekļi. Tiesa, policija nevarēja aizliegt uzņēmumam tramvaju iegādi.

Новые трамваи City Star совместного производства Тверского вагоностроительного завода и ПК Транспортные системы в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Daugavpilī joprojām nav sākuši ekspluatēt Krievijas tramvajus par 4 miljoniem eiro

Arī bijušais aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pauda neizpratni par Daugavpils izraudzīto sadarbības partneri. Arī citi ierēdņi un politiķi ar aizdomām vērtēja tramvaju iegādi, jo Tveras rūpnīcas produkcijas asortimentā ir arī lielgabali.

2019.gada jūnija beigās Daugavpils dome noslēdza tramvaju piegādātāja "Transportnije sistemi" pārbaudi – tika noskaidrots, vai ražotājs nav iekļauts sankciju sarakstā, lai nezaudētu pieejamo Eiropas finansējumu. Galu galā darījumam tika dota atļauja.

"Daugavpils satiksme" īsteno Kohēzijas fonda projektu "Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā". Uzņēmuma speciālisti paskaidroja, ka jaunie tramvaji pilsētai ir ļoti nepieciešami, jo vecie jau iziet no ierindas, bet izdevumi remontam aug ar katru gadu. 2016.gadā tramvaju remontam tika atvēlēti 28 tūkstoši eiro, 2017.gadā – 49 tūkstoši eiro. Turklāt jauno tramvaju ekspluatācija ļaus samazināt elektroenerģijas patēriņu.

Ziņu lente
0