Izmiruši, krituši nabadzībā un padevušies ASV: Jurkāns par Latvijas panākumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЯнис Юрканс
Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sāpīgi redzēt, kā vienkāršo cilvēku nauda aizplūst smiltīs – iedomātajai Onkuļa Sema kontrolē dzīvojošās Latvijas drošībai, atzina valsts bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns.

RĪGA, 5. februāris – Sputnik. Latvija jau sen izdarījusi savu ģeopolitisko izvēli par labu Rietumiem, tāpēc tai jārēķinās ar ASV spēcīgo ietekmi, paziņoja Saiemas deputāte, bijusī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola radio Baltkom ēterā.

Latvija ir padevusies Onkulim Semam un visas likmes izdarījusi par labu ASV cerībā uz iedomātu drošību, sarunā ar Sputnik Latvija pastāstīja republikas pirmais ārlietu ministrs jaunākajā vēsturē Jānis Jurkāns.

"Šogad, 4.maijā apritēs 30 gadi, kopš Latvija deklarējusi savu neatkarību. Šo 30 gadu laikā mēs esam zaudējuši pusmiljonu iedzīvotāju, kļuvuši par vienu no nabadzīgākajām valstīm Eiropas Savienībā un padevušies saviem sabiedrotajiem – amerikāņiem. Mūsu dzīvi diktē Onkulis Sems," konstatēja Jurkāns.

Viņš atzīmēja, ka ASV pakļāvušas sev ne tikai Latviju: "Paskatieties uz Lietuvu, uz Baltkrieviju, kas sākusi izturēties ļoti nesaprotami."

"ASV diktē politisko modi Eiropā. Tā kā Latvijas galvenā sabiedrotā mode ir ļoti korumpēta, arī Latvijas politika ir ļoti korumpēta un pakļauta visādām mahinācijām. Salikt visas olas amerikāņu grozā un cerēt uz iedomātu drošību – tas nozīmē absolūti nesaprast politisko situāciju un Krievijas lomu," teica Jurkāns.

Diplomāts piebilda, ka viņam, kā nodokļu maksātājam, ir sāpīgi skatīties, kā iedzīvotāju nauda vienkārši aizplūst "smiltīs", kā vienkāršie cilvēki maksā par to pašu iedomāto drošību valstī, kas pilnībā atkarīga no ASV.

Юрканс перечислил успехи Латвии за 30 лет: вымерли, обнищали и сдались Дяде Сэму
Ziņu lente
0