Viņķele par e-veselību: bezgalīgās šausmas turpinās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija nevar atteikties no elektroniskās veselības aprūpes sistēmas ES finansējuma noteikumu dēļ.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Veselības ministre Ilze Viņķele saprot, ka savulaik, ieviešot pašreizējo e-veselības sistēmu, pamatos ir pieļautas kļūdas, kuras tagad ļoti apgrūtina sistēmas turpmāku attīstīšanu, viņa atklāja intervijā telekanāla TV3 pārraidei "900 sekundes".

"Ja jūs vaicājat, vai man ir bijusi vēlme pateikt "beidzam mocīties un vienkārši atzīstam, ka tā (pašreizējā e-veselība – red.) ir bijusi kļūda, izpildījums ir zemas kvalitātes un tā produkta lietošana ir ļoti apgrūtināta," tad, jā, man ir šāda vēlme bijusi," konstatēja Viņķele.

Работа онкодиспансера в Тамбове - Sputnik Latvija
Tas darbs nebeigsies nekad: E-veselībā ieguldīs 10 miljonus eiro

Tomēr iepriekš uzbūvētās sistēmas attīstīšana tiek turpināta, jo Eiropas fondu finansējums uzliek noteiktus ierobežojumus, piebilda politiķe.

"Diemžēl tās bezgalīgās šausmas turpinās, un tagad ir aktuāls jautājums, kā mēs varam uz tā brāķa veidā uztaisītā sistēmas pamata, tomēr mēģināt uzķibināt funkcionējošu e-recepti, kas ir pieejama 24/7 režīmā ar iespējami retiem traucējumiem," atklāja veselības ministre.

Pagājušajā nedēļā Finanšu ministrijas pārstāvji Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē paziņoja, ka no Eiropas reģionālās attīstības fonda projektam rezervēti 8,5 miljoni eiro, taču progresa nav, tāpēc radušās šaubas par to, vai projektu izdosies īstenot savlaicīgi.

Pie tam daži komisijas locekļi ierosināja pārtraukt pašreizējās sistēmas finansēšanu un radīt jaunu, normāli funkcionējošu sistēmu.

Ziņu lente
0