Neko nenozīmē: Stoltenbergs par NATO mācību un Uzvaras 75.gadadienas svētku sakritību

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasЦеремония открытия военных учений Noble Partner в Грузии
Церемония открытия военных учений Noble Partner в Грузии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fakts, ka NATO mācību "Defender Europe 2020" laiks sakrīt ar Uzvaras Otrajā pasaules karā 75.gadadienas svētkiem Maskavā, nenozīmē neko, paziņoja Jenss Stoltenbergs.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. NATO mācības "Defender Europe 2020", kuru ietvaros tiks īstenota ASV bruņoto spēku pārvietošana uz Eiropu, neesot vērstas pret Krieviju, un fakts, ka mācības notiek vienlaikus ar Uzvaras Otrajā pasaules karā 75.gadadienas svētkiem Maskavā, ir sakritība, paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, vēsta RIA Novosti.

Ziemeļatlantijas alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs atgādināja, ka mācību "Defender Europe 2020" ietvaros notiks "lielākā amerikāņu spēku izvēršana Eiropā pēdējo 25 gadu laikā". Viņs atzīmēja, ka gaidāmo manevri "atspoguļo ASV stingro uzticību aliansei, Eiropas brīvībai un drošībai".

Как НАТО готовит Европу к войне с Россией - Sputnik Latvija
Video
Kā NATO gatavo Eiropu karam ar Krieviju

"Defender Europe nav vērstas pret kādu konkrētu valsti," piebilda Stoltenbergs. Pēc viņa domām, tās ir aizsardzības mācības un demonstrē spēju ātri nogādāt lielus ASV spēku Eiropā, lai palīdzētu aizsargāt citas NATO dalībvalstis, šādai vajadzībai rodoties.

Stoltenergs paziņoja: fakts, ka mācību laiks sakritīs ar Uzvaras Otrajā pasaules karā 75.gadadienas svētkiem Maskavā, ne par ko neliecina.

"Mācības notiks no februāra līdz jūnijam... Katru gadu šajā laikā notiek liels skaits militāro mācību," atzīmēja ierēdnis un piezīmēja, ka alianse "atzīst Padomju Savienības izšķirošo lomu uzvarā pār nacistisko Vāciju".

Iepriekš vēstīts, ka Savienotās Valstis laika posmā no februāra līdz aprīlim nogādās Eiropā 20 tūkstošus karavīru kopā ar tehniku. Šie spēki tiks iesaistīti mācībās "Defender Europe" 2020.gada pavasarī un citos manevros, piemēram, "Quick response", "Saber Strike", "Allied spirit", "Dynamic front".

Pēc mācību noslēguma amerikāņ karavīri atgriezīsies dislokācijas vietās ASV.

Ziņu lente
0