National Interest nosaucis zemūdenes, kas spēj iznīcināt pasauli pusstundas laikā

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasПодводный крейсер "Князь Владимир"
Подводный крейсер Князь Владимир  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raksta autors sastādījis atomzemūdeņu sarakstu, ko patlaban izmanto Krievijas JKF un ASV JKS.

RĪGA, 4. februārisSputnik. ASV žurnāls National Interest nosaucis piecas zemūdenes, kas spēj iznīcināt pasauli 30 minūšu laikā, vēsta RIA Novosti.

Raksta autora sastādītajā atomzemūdeņu sarakstā iekļauti aparāti, ko Krievijas JKF un ASV JKS patlaban izmanto vai drīz iekļaus savos spēkos. Trīs no tām ir Krievijas Jūras kara flotes rīcībā, divas – amerikāņu.

Rakstā uzsvērs, ka vecākas zemūdenes, piemēram, PSRS projekta 941 "Akula" aparāti nav ņemti vērā, jo lielākā daļa no tiem jau ir norakstīti.

Спуск на воду атомной подводной лодки Белгород в Архангельской области  - Sputnik Latvija
Krievijā nolaista ūdenī jaunā projekta pirmā atomzemūdene

Reitingā izrādījās projekta 655 "Borei" zemūdenes, ko izdevums nosaucis par "klusākajām zemūdenēm ar ballistiskajām raķetēm", kā arī projekt 667BDRM "Delfin" un projekta 885M "Jaseņ M" zemūdenes. Pēc raksta autora domām, "Jaseņ M" projekta aparāti spēj piekļūt ASV austrumu krastam divu tūkstošu kilometru attālumā un no tā trāpīt mērķos līdz pat Lielajiem ezeriem.

No amerikāņu zemūdenēm sarakstā iekļautas "Ohio" klases zemūdenes un jaunās "Columbia" klases zemūdenes, kuru būvdarbi sāksies nākamgad, bet bruņojumā tās nonāks 2031.gadā.

Izdevums atzīmēja, ka dažas no sarakstā iekļautajām zemūdenēm ir tik spēcīgas, ar ar vienu no tām būtu pietiekami, lai "saberztu radioaktīvos pīšļos" 299 pilsētas izmēra mērķus.

"Patiesībā šīs mašīnas un to bruņojums varētu iznīcināt civilizāciju īsākā laikā, nekā vajag, lai pasūtītu picu, ja sāktos trešais pasaules karš," stāsta raksta autors.

Ziņu lente
0