Veterināriem turpmāk būs jāziņo par nežēlīgiem dzīvnieku īpašniekiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународная выставка домашних животных и зооиндустрии PetExpo 2019
Международная выставка домашних животных и зооиндустрии PetExpo 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad visiem veterinārārstiem būs pienākums ziņot par saimniekiem, kuri nenodrošina pienācīgu dzīvnieku kopšanu.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Visiem Latvijas veterinārārstiem turpmāk būs pienākums  kontrolēt dzīvnieku īpašnieku izturēšanos pret viņu dzīvniekiem un ziņot Pārtikas un veterinārajām dienestam (PVD) par nepienācīgu attieksmi pret dzīvniekiem, raksta Mixnews.lv.

Pēc Latvijas Veterināru biedrības vadītājas Māras Vidužas domām, Dzīvnieku aizsardzības likums paredz, ka īpašniekam ir jārūpējas par savu dzīvnieku, par viņa veselību un labklājību. Kā arī saimniekam ir pienākums samazināt traumu riskus.

Gadījumā, ja īpašnieks netiek galā ar saviem pienākumiem, informāciju par to veterināriem būs jānodod PVD, kur ķersies klāt rūpīgai dzīvnieka saimnieka godprātīguma pārbaudei.

Британская кошка - Sputnik Latvija
Tas ir dārgs prieks: eksperts par dzīvnieku apdrošināšanu Latvijā

"Diemžēl veterinārārsti regulāri saskaras ar situācijām, kad dzīvnieka īpašnieki ierodas vizītē ar dzīvniekiem, kam jau ir smagas un ielaistas veselības problēmas, piemēram, ilgstošs dzemdes iekaisums kucei vai kaķenei, vai milzīgi asiņojoši audzēji, kurus vairs pat nav iespējams operēt, ilgstoši neārstētas traumas – lūzumi, izmežģījumi, kas nepareizi saauguši vai nav saauguši un rada sāpes, ilgstoši nekopts dzīvnieka mutes dobums, kā rezultātā dzīvniekam ir jāizrauj lielākā daļa zobu, u.c. veselības problēmas, kuras neviens dzīvnieka īpašnieks nevarēja nepamanīt," pastāstīja Viduža.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas iedzīvotāji sākuši biežāk apdrošināt mājdzīvniekus pret slimībām. Tas sniedz iespēju saņemt naudas kompensāciju gadījumā, ja mājdzīvniekam rodas veselības problēmas.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins stāstīja, ka Latvijā ir ļoti konservatīvs apdrošināšanas tirgus. Vienu pirkstu apdrošināt neiznāks, taču kaķi vai suni – lūdzu. Kāmjus un papagaiļus neviens neapdrošina.

Taču ir acīmredzami, ka nekāda valsts medicīna dzīvniekiem nepastāv. Saimnieks apmaksā ārstēšanu no saviem līdzekļiem. Un viena vizīte pie veterinārārsta var izmaksāt pat 100 eiro.

Ziņu lente
0