Veselības ministrija vērsās policijā viltus ziņu par koronavīrusu dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистерство здравоохранения Латвии
Министерство здравоохранения Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
PVO atsevišķi iesaka valstīm cīnīties ar baumām un nepatiesu informāciju, kas ir saistīta ar koronavīrusa uzliesmojumu.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Veselības ministrija vērsās pie tiesībsargājošajām iestādēm saistībā ar viltus ziņu izplatīšanu par Ķīnas koronavīrusa epidēmiju, vēsta LTV.

Šonedēļ Stradiņa slimnīca noraidīja sociālajos tīklos izplatīto informāciju par to, ka ārstniecības iestādē it kā jau ir nonācis pirmais pacients ar koronavīrusu. Patiesībā vīruss vēl nav nonācis līdz Latvijai.

Veselības ministrija apstiprināja, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir paziņots par ziņu, kuru, iespējams, izplatījis pazīstamais Interneta huligāns Niks Endziņš. 2018. gadā viņam izvirzīja apsūdzību par viltus ziņu izplatīšanu un huligānismu: viņu tur aizdomās par viltus paziņojumu publicēšanu Internetā par visāda veida traģēdijām, avārijām, kataklizmām, nelaimes gadījumiem, par veikala sabrukšanu, lidmašīnu katastrofām, autobusu sadursmēm, kur it kā gājis bojā milzīgs cilvēku skaits, tostarp arī bērni.

Страница сайта Twitter на экране планшетного компьютера - Sputnik Latvija
Sāciet ar partiju solījumiem: Latvijā vēlas ieviest kriminālatbildību par viltus ziņām

Aizvakar, 30, janvārī, Pasaules Veselības organizācija (PVO) atzina koronavīrusa uzliesmojumu Ķīnā par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju.

Slimības izplatības līmenis Ķīnā tiek vērtēts, kā ļoti augsts un kā augsts reģionā un visā pasaulē. Saskaņā ar PVO ceturtdienas datiem, ar jauno koronavīrusu visā pasaulē bija saslimuši 7 834 cilvēki. No tiem 7 736 apstiprināti gadījumi tika reģistrēti Ķīnā, savukārt 98 gadījumi – 18 pasaules valstīs, 8 vīrusa nodošanas gadījumi no cilvēka cilvēkam. Smagā stāvoklī ir 1 370 cilvēki, savukārt 170 cilvēki ir miruši. Vēl 12 167 ir aizdomas par saslimšanu.

PVO atsevišķi iesaka valstīm cīnīties pret baumām un nepatiesu informāciju, kas ir saistīta ar saslimšanas uzliesmojumu.

Ziņu lente
0