Kristīni Misāni atstāj Dānijas cietumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš apspriedīs ar Dānijas premjerministri Meti Frederiksenu situāciju ar Latvijas pilsoni Kristīni Misāni.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Ceturtdien Dānijas tiesa nolēma paturēt apcietinājumā aizturēto Latvijas pilsoni Kristīni Misāni, vēsta Jauns.lv.

Президент Латвии Эгилс Левитс  - Sputnik Latvija
Levits apsprieda Misānes lietu ar DĀR ĀM vadītāju

Sēdē tika izskatīts jautājums par to, vai Misāne ir jāpatur apcietinājumā vai ir jāatbrīvo, jo DĀR nepaņēma sievieti noteikto 30 dienu laikā. Sākumā tiesa nolēma atbrīvot Misāni, taču Dānijas prokuratūra nekavējoties izvirzīja atkārtotu prasību, izskaidrojot to ar to, ka DĀR garantēja Misānei vietu cietuma kamerā kopā ar 18 citiem ieslodzītajiem, kur viņai būs 4,4 kvadrātmetri privātās telpas.

Misānes māsa Mārīte Batraka paziņoja žurnālistiem, ka starp Dāniju un DĀR varētu darboties "slepena politiskā vienošanās". Iepriekš DĀR izdeva kriminālvajāšanai Dānijā dāņu pilsoni Brittu Nilsenu, kuru apsūdz rekordlielas summas 111 miljonu kronu apmērā nozagšanā no Dānijas Valsts kases.

Šodien Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš dosies darba vizītē uz Dānijas galvaspilsētu Kopenhāgenu, kur ar valsts premjerministri Meti Frederiksenu apspriedīs situāciju ar Misāni.

Saeimas Juridiskās komisijas šodien apsprieda jautājumu par Kristīnes Misānes neizdošanu Dienvidāfrikai. Tomēr, kā atzīmēja savā Facebook lapā neatkarīgais deputāts Aldis Gobzems, šīs jautājums ne īpaši interesēja deputātus.

Savukārt Latvijas ārlietu ministrs Artiks Pabriks Twitter vietnē pareģojis, ka Kristīnes Misānes lieta varētu pasliktināt Latvijas un Dānijas attiecības.
"Šķiet, ka drīzumā abu valstu attiecības kļūs ļoti sensitīvas," uzrakstīja viņš.

Kristīne Misāne 2011. gadā iepazinās ar DĀR pilsoni, un pēc četru gadu attiecībām viņiem piedzima meita. Taču vecāku starpā sākās konflikti, un vīrietis vienpusējā kārtā nolēma izbeigt attiecības, sāka nežēlīgi izturēties pret Misāni un viņas bērniem.

Misāne bija spiesta aizbēgt no DĀR 2018. gada maijā kopā ar bērniem, lai izbēgtu no vardarbības un izspiešanas no viņas vīra – DĀR pilsoņa puses. Viņu aizturēja Dānijā, jo Dienvidāfrika bija izsludinājusi Kristīni starptautiskajā meklēšanā par bērna nolaupīšanu.

Patlaban viņa atrodas apcietinājumā Dānijā, un šīs valsts tiesas iestādes pieņēmušas lēmumu izdot viņu DĀR kriminālvajāšanai sakarā ar apsūdzību bērna nolaupīšanā. DĀR viņai draud cietumsods līdz 15 gadiem.

Ziņu lente
0