Koronavīrusa upuru skaits Ķīnā pieaudzis līdz 170 cilvēkiem

© REUTERS / Stringer/Darley ShenМедработники с коробкой у больницы в Ухане
Медработники с коробкой у больницы в Ухане  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Decembra beigās Ķīnas varasiestādes informēja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu blīvi apdzīvotajā Uhaņas pilsētā.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā pieaudzis līdz 170 cilvēkiem, 7711 ir inficēti, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ķīnas valsts Veselības aprūpes lietu komiteju.

Jāpiebilst, ka pirmais inficēšanās gadījums fiksēts Tibetā – tas bija pēdējais "tīrais" valsts reģions. Vakar tika saņemta informācija par 5974 saslimušajiem un 132 mirušajiem.

Diennakts laikā varasiestādes saņēmušas informāciju par 1737 jauniem pacientiem, kā arī reģistrēja 38 nāves gadījumus (37 – Hubejas provincē, viens – Sičuaņā). No slimnīcām šajā periodā izrakstīti 124 cilvēki.

Российские медики разработали вакцину против лихорадки Эбола - Sputnik Latvija
Ārsts pastāstīja, kas jādara, ja tiek atklāti koronavīrusa simptomi

Decembra beigās Ķīnas varasiestādes informēja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu blīvi apdzīvotajā Uhaņas pilsētā (Hubejas province). Eksperti konstatēja, ka slimību ierosina jauna tipa koronavīruss — 2019-nCoV.

Infekcijas gadījumi fiksēti arī Dienvidkorejā, Japānā, ASV, Taizemē, Kanātā, Vjetnamā, Singapūrā, Nepālā, Francijā, Austrālijā, Malaizijā, Kambodžā un Vācijā.

Vīruss izplatās gaisa pilienu ceļā 1-2 metru attālumā, kā arī ar kontaktiem – pieskaroties, piemēram, acīm ar netīrām rokām.

Galvenie simptomi – sauss klepus, apgrūtināta elpošana, paaugstināta ķermeņa temperatūra, vājums. Dažkārt slimība norit bez pneimonijas, to pavada vien rets sauss klepus un neliela temperatūra, taču cilvēks var inficēt apkārtējos arī ar vāji izteiktiem simptomiem.

Ziņu lente
0