#UzvarasLappuses: RT demonstrē VR filmu par godu Aušvicas atbrīvošanas 75. gadadienai

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasЦентральные ворота бывшего концентрационного лагеря Аушвиц-Биркенау в Освенциме
Центральные ворота бывшего концентрационного лагеря Аушвиц-Биркенау в Освенциме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filmā "Aušvicas mācība" izmantoti Maskavas skolu audzēkņu 3D zīmējumi, - tajos bērni atainoja iespaidus pēc Aušvicas nāves nometnes vietā iekārtotā muzeja apmeklējuma.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Telekanāls RT iepazīstināja ar VR filmu "Aušvicas mācība", kas veltīta nacistu lielākās nāves nometnes – Aušvicas (Osvencimas) atbrīvošanas 75. gadadienai.

Filmā apvienoti virtuālās realitātes un telpiskās uzņemšanas tehnoloģijas. Tā veidota telekanāla RT vērienīgā sociālo mediju projekta #UzvarasLappuses ietvaros sadarbībā ar VR mākslinieku Denisu Semjonovu.

Filmā "Aušvicas mācība" izmantoti Maskavas 548. vidusskolas audzēkņu 3D zīmējumi. Kopā ar projekta #UzvarasLappuses komandu vecāko klašu audzēkņi apmeklēja Aušvicas muzeju, kas veidots nāves nometnes vietā netālu no Aušvicas pilsētas Polijā, kā arī Ebreju muzeju un tolerances centru Maskavā, un atainoja savus iespaidus 3D zīmējumos. Mūziku filmai sacerējis Pjotrs Termens, padomju izgudrotāja Ļeva Termena mazmazdēls.

""Aušvicas mācība" ir sociāls eksperiments, kurā mēs gribējām parādīt, kā vēsture var atdzīvoties, pateicoties mūsdienīgajai digitālajai mākslai. Mēs centāmies pastāstīt to jaunajai paaudzei tuvā valodā," atklāja idejas autors Kiris Karnovičs-Valuā.

RT projeks #UzvarasLappuses tiek īstenots piecās sociālo mediju platformās: Twitter, Instagram, Facebook, "VKontakte" un  YouTube.

#UzvarasTvīti. Twitter tīklā projekta komanda rekonstruē 1945.gada notikumus – desmitiem vēsturisku personāžu "reālā laika režīmā" stāsta par Lielā Tēvijas kara pēdējiem mēnešiem.

#UzvarasVēstules. Tīklā Instagram RT sadarbībā ar Krievijas Tautsaimniecības un valsts dienesta akadēmijas Dizaina skolas studentiem un profesionāliem māksliniekiem – grafiķiem Mihailu Sorkinu un Pjotru Bankovu rada "Bezgalīgo vēstuli". Rindiņas no Lielā Tēvijas kara laiku frontinieku vēstulēm mijas ar ilustrācijām, kas veidotas uz to pamatiem.

Проект RT #Страницы Победы - Sputnik Latvija
RT laidīs klajā projektu par Lielā Tēvijas kara vēsturi

#UzvarasEkspozīcija. Facebook projekta komanda publicē sēriju "Kadri atdzīvojas" — animētas kara laiku fotogrāfijas, "Aušvicas sejas" — nāves nometnes gūstekņu fotogrāfijas krāsās un #UzvarasPlakāti — kara plakāti 3D formātā.

#UzvarasSkaņa. Autoru raidījumos "VKontakte" RT radošā producente Anna Fjodorova apspriež Lielā Tēvijas kara mantojumu ar viesiem.

#UzvarasĀbece. YouTube kanālā RT publicē dokumentālo seriālu "Uzvaras Ābece: No Brestas līdz Reihstāgam". Filmas galvenais varonis ir Leonīds Ignatenko – speciālists, kurš identificē uzvaras uzrakstus uz Reihstāga sienām – viņš atkārtos padomju armijas ceļu 1945. gadā.

Neilgi pirms projekta #UzvarasLappuses starta RT izstrādāja unikālu šriftu "Maijs". #UzvarasŠrifts ir veidots no simtiem oriģinālo uzrakstu, ko padomju karavīri atstāja uz Reihstāga sienām pirms 75 gadiem.

#UzvarasLappuses īsteno RT vēsturisko sociālo mediju projektu autori #Romanovs100 un #1917LIVE, kuri saņēmuši vairāk nekā 50 prestižas starptautiskās un nacionālās balvas, tostarp The Drum Awards, Clio Entertainment, Promax Awards, Shorty Awards, Webby Awards, Red Dot, ADC, Epica Awards un New York Festivals. Jāpiebilst, ka RT projekti četras reizes nokļuvuši līdz finālam vienā no prestižākajiem konkursiem reklāmas un mārketinga nozarē – "Kannas lauvas".

Ziņu lente
0