Nacionālās kuģniecības ēra Latvijā ir beigusies: bijušais ministrs uzrakstījis epitāfiju

© Sputnik / Sergey MelkonovПаспорт моряка Латвии
Паспорт моряка Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas kuģniecībai vienkārši vairs nav vietas nozarē. Jūrnieki no Latvijas strādā uz ārvalstu kompāniju kuģiem.

RĪGA, 27. janvāris – Sputnik. Bijušais finanšu ministrs un "Ekonomistu apvienības 2010" vadītājs Edmunds Krastiņš laidis klajā darbu, kas veltīts latviešu kuģniecības vēsturei, stāsta Bb.lv.

"Nacionālā kuģniecība ir beigusies" – šādu epitāfiju nozarei veltījis bijušais ministrs. Viņš atzina, ka pats bijis pārsteigts, kad Jūrnieku reģistrā noskaidrojies, ka Latvijā ir vairāk nekā deviņi tūkstoši strādājošo jūrnieku. Tiesa, viņi strādā citu valstu kompānijās.

Клайпедский морской порт - Sputnik Latvija
Klaipēdas osta tiks rekonstruēta par Eiropas Savienības līdzekļiem

Pie tam Krastiņš pievērsa uzmanību tam, ka kuģniecība ir globalizēta nozare un Latvijai tajā vairs nav vietas.

Krastiņš salīdzināja Latviju ar Igauniju, norādot, ka pēc neatkarības iegūšanas kuģniecība tajās attīstījusies paralēli. Taču kopš tā laika igauņu kuģniecības kompānija "Tallink" ir aizgājusi tālu uz priekšu.

Gribētos atzīmēt, ka 2006.gadā kompānija "Tallink" iegādājās Somijas kuģniecības kompāniju "Silja Line", savu galveno konkurentu. Pēc tam "Tallink" un "Silja Line" apvienojās vienā meitasuzņemumā ar nosaukumu "Tallink Silja Oy", kas strādāja Somijas teritorijā. Igaunijā tas darbojas ar mates kompānijas - AS "Tallink Grupp" nosaukumu.

Kompānijas pasažieriem tiek piedāvāta iespēja ceļot uz visiem Baltijas jūras reģioniem. Kompānijas reisi cauru gadu apvieno Latviju, Somiju, Zviedriju, Igauniju, Dāniju un Ālandu salas.

Ziņu lente
0