Čūska pusdienās: mediķi lūdz nekrist panikā koronavīrusa dēļ

© Sputnik / Степаненков / Pāriet pie mediju bankasГадюка обыкновенная
Гадюка обыкновенная - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja nav gadījies pēdējā laikā Ķīnā apēst jēlu čūsku, varat neuztraukties par koronavīrusa uzliesmojumu – pagaidām inficētu cilvēku Latvijā nav.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule un Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis lūdz iedzīvotājus nekrist panikā Ķīnā atrastā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ.

Decembra beigās Ķīnas varasiestādes ziņoja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā Ķīnā, kur dzīvo vairāk nekā 11 miljoni cilvēku. Sākotnēji slimība ieguvusi nosaukumu "Uhaņas pneimonija", vēlāk patogēns tika identificēts un klasificēts kā koronavīruss 2019-nCoV, kas spēj pāriet no viena cilvēka pie otra.

Люди в масках на вокзале Пекина  - Sputnik Latvija
Koronavīrusa upuri Ķīnā: miruši 80 cilvēki, vairāk nekā 2 tūkstoši inficēti

Patlaban koronavīrusa upuru skaits Ķīnā pieaug – patlaban fiksēta 80 pacientu nāve, aptuveni 2,7 tūkstoši cilvēku inficēti. Problēmu rada arī tas, ka vīruss ātri izplatās aiz valsts robežām – tas fiksēts Honkongā, Taivānā, Makao, Taizemē, Japānā, Dienvidkorejā, ASV, Kanādā, Vjetnamā, Singapūrā, Nepālā, Francijā, Austrālijā un Malaizijā.

Nesen portālā aumytests.net parādījās ziņa, ka koronavīruss esot nokļuvis Latvijā un Cēsīs jau esot konstatēti pirmie saslimšanas gadījumi.

NMPD vadītāja aicināja cilvēkus neizplatīt šo nepatieso ziņu.

Apinis savā lapā Twitter pastāstīja, kā iedzīvotāji varētu inficēties ar koronavīrusu.

​"Ar 2019-nCoV, protams, katram ir iespējas saslimt pie dažiem nosacījumiem: jāaizbrauc uz Ķīnu, Uhaņu, pusdienas jāpaēd tirgū un jānoprovē svaigi nobendēta, termiski neapstrādāta čūska. Pārējās saslimšanas iespējas ir krietni mazākas. Pagaidām globālas epidēmijas draudus neredzu," skaidroja Apinis.

Ziņu lente
0