Levits apsprieda Misānes lietu ar DĀR ĀM vadītāju

© REUTERS/Henry NichollsПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Ekonomikas foruma ietvaros Davosā Latvijas prezidents tikās ar Dienvidāfrikas Republikas ārlietu ministri.

RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. Latvijas prezidents Egils Levits iesniedza Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) prezidentam Sirilam Ramafosam piedāvājumus par tiesisko sadarbību krimināllietās, tiek ziņots prezidenta mājaslapā.

Levits Pasaules Ekonomikas foruma ietvaros Davosā tikās ar DĀR ārlietu ministri Naledi Pando un nodeva vēstuli valsts prezidentam.

Tāpat viņš īsi informēja DĀR ĀM vadītāju par Kristīnes Misānes lietu, un Pando apsolīja, ka pēc atgriešanās dzimtenē nodos šo informāciju Tieslietu ministrijai.

Kristīne Misāne 2011. gadā iepazinās ar DĀR pilsoni, un pēc četru gadu attiecībām viņiem piedzima meita. Taču vecāku starpā sākās konflikti, un vīrietis vienpusējā kārtā nolēma izbeigt attiecības, sāka nežēlīgi izturēties pret Misāni un viņas bērniem.

Насилие - Sputnik Latvija
"Līdzvērtīgi nāves spriedumam": Latvijas pilsonei draud 15 gadi cietumsoda Dienvidāfrikā

Misāne bija spiesta aizbēgt no DĀR 2018. gada maijā kopā ar bērniem, lai izbēgtu no vardarbības un izspiešanas no viņas vīra – DĀR pilsoņa puses. Viņu aizturēja Dānijā, jo Dienvidāfrika bija izsludinājusi Kristīni starptautiskajā meklēšanā par bērna nolaupīšanu.

Patlaban viņa atrodas apcietinājumā Dānijā, un šīs valsts tiesas iestādes pieņēmušas lēmumu izdot viņu DĀR kriminālvajāšanai sakarā ar apsūdzību bērna nolaupīšanā. DĀR viņai draud cietumsods līdz 15 gadiem.

Saeimas deputāti vērsās pie Dānijas varasiestādēm ar lūgumu neizdot Latvijas pilsoni Kristīni Misāni Dienvidāfrikas Republikai.

Ziņu lente
0