SVF vadītāja brīdinājusi par jaunas Lielās depresijas risku

© AP Photo / Virginia MayoКристалина Георгиева
Кристалина Георгиева  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā valūtas fonda izpilddirektore informēja, ka riskantā tendence – ienākumu nevienlīdzība sasniegusi rekordlielu rādītāju.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Starptautiskā valūtas fonda izpilddirektore Kristalina Georgijeva brīdinājusi par jaunu globālās ekonomiskās krīzes riska pieaugumu – šo tendenci viņa saista ar nevienlīdzības izplatīšanos un finanšu nozares nestabilitāti, vēsta RIA Novosti.

Savā pārskatā Petersona Pasaules ekonomikas institūtā Vašingtonā Georgijeva atzīmēja, ka pēdējo 20 gadu laikā starpība valstu ienākumu ziņā ir mazinājusies, taču turpina pieaugt iedzīvotāju grupu nevienlīdzība.

Американские доллары - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Būs sāpīgi": ASV netiek galā ar likviditātes krīzi

Sava viedokļa pamatojumam viņa minēja Lielbritāniju, kur 10% bagātāko iedzīvotāju īpašums ir salīdzināms ar nabadzīgāko iedzīvotāju kopējiem ienākumiem. Georgijeva norādīja, ka līdzīga situaācija vērojama daudzās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas valstīs, kur ienākumu nevienlīdzība sasniegusi rekordlielus rādītājus.

"Šī satraucošā tendence zināmā mērā atgādina situāciju XX gadsimta sākumā, kad tehnoloģiju attīstība un integrācija vispirms noveda pie pirmā "apzeltītā gadsimta", "kliedzošajiem divdesmitajiem gadiem", bet pēc tam – pie finansiālās katastrofas," izpilddirektores teikto citēja SVF vietne.

Par "apzeltīto gadsimtu" ASV dēvēja ekonomiskā un demogrāfiskā uzplaukuma ēru XIX gadsimta nogalē, pēc pilsoņu kara, bet "kliedzošajiem divdesmitajiem gadiem" – ekonomikas un kultūras uzplaukuma desmitgadi pēc Pirmā pasaules kara. Pēc tam ASV sākās Lielā depresija.

Ziņu lente
0