Politika

Paķeriet līdzi Baltkrievijas biznesmeņus: Kariņš uzaicināja Lukašenko uz Latviju

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко, архивное фото
Президент Белоруссии Александр Лукашенко, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš noteica Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko vizītes datumu valstī un pauda cerību, ka Baltkrievijas līderis neatbrauks viens.

RĪGA, 17. janvāris – Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš, kurš ceturtdien, 16. janvārī, atradās vizītē Baltkrievijā, uzaicināja baltkrievu prezidentu Aleksandru Lukašenko uz Latviju, vēsta BB.lv.

Tikšanās laikā ar Lukašenko Kariņš ierosināja datumu 3. aprīlis. Sarunā viņš uzsvēra, ka notiek daudz sagatavošanās darbu, lai pienācīgi sagaidītu Latvijā Baltkrievijas līderi.

Президент РФ Владимир Путин и президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija
Noslēgušās Putina un Lukašenko pārrunas par Savienības valsti – kas ir zināms

"No mūsu puses var būt 3. aprīļa datums. Ja, protams, tas būs ērti arī jūsu pusei, mēs būsim ļoti priecīgi jūs redzēt," paziņoja Latvijas premjers.

Tāpat premjers pauda cerību, ka kopā ar Lukašenko viņa delegācijas sastāvā Latvijā ieradīsies Baltkrievijas uzņēmēji, lai puses varētu apspriest ne vien politiku, bet arī biznesu.

Atgādināsim, ka Kariņš iepriekš pastāstīja par to, ka Latvija ir ieinteresēta ilgtermiņa ekonomisko attiecību veidošanā ar Baltkrieviju, jo tādā gadījumā varēs plānot biznesu un samazināt cenas. Tostarp Latvija ir ieinteresēta naftas transportēšanas organizēšanās uz Baltkrieviju caur savām ostām.

Latvijas premjers uzsvēra, ka Baltijas valstij tā ir reāla nauda, taču pagaidām šis jautājums atrodas apspriešanas stadijā, jautājums paliek kompāniju lēmumā.

Ziņu lente
0