Latvijas skolēni var sākt iesniegt pieteikumus studijām KF augstskolās

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasСтуденты на лекции
Студенты на лекции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 10. janvāra līdz 31. martam ir atvērta reģistrācija dalībai konkursā bezmaksas studijām Krievijas augstskolās KF valdības kvotu ietvaros 2020./21. mācību gadam.

RĪGA, 16. janvāris – Sputnik. Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, kā arī KF pilsoņi ar pastāvīgo uzturēšanās atļauju Latvijā var iesniegt dokumentus dalībai konkursā bezmaksas studijām Krievijas izglītības iestādēs 2020./21. mācību gadā. Pieteikumu iesniegšana ir atvērta no 10. janvāra.

Lai piedalītos konkursā, ir jāpiereģistrējas jaunajā informatīvajā portālā, jāaizpilda anketa, jāizvēlas augstskolas un jāpievieno savu dokumentu kopijas.

"Piekļuve reģistrācijai tiek īstenota ar jauna informatīva portāla palīdzību http://edu.rs.gov.ru/ (portāls www.russia.study vairs nav Krievijas bezmaksas izglītības programmas operators). Jāpiereģistrē privātais profils, jāizvēlas studiju virziens, vēlamās augstskolas, jāaizpilda un jānosūta pieteikums," tiek ziņots KF vēstniecības Igaunijā Facebook lapā.

Pretendēt uz budžeta vietu Krievijas augstskolā var Krievijas pilsoņi (ar nosacījumu, ka viņu pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā), Latvijas pilsoņi un personas bez pilsonības. Taču ja Krievijas pilsoņa pasē ir atzīmēta pastāvīgā reģistrācija KF, piedalīties konkursā kvotu budžeta vietām nevar.

Studenti, kuri pabeidz studijas Krievijā pēc iepriekšējo gadu programmām un vēlas turpināt studijas citā līmenī (piemēram, maģistratūrā pēc bakalaura grāda iegūšanas), jāiesniedz dokumenti no jauna un jāiziet atlase ar vispārīgiem nosacījumiem. Vietas viņiem tiek piešķirtas no kopējās 2020./21. mācību gada kvotas.

Первоклассники на первом уроке - Sputnik Latvija
"Mūsu bērni ir aprobežoti": bērnu vecāki salīdzināja izglītību Latvijā un Krievijā

2019. gadā 12. klasi Latvijā pabeidza aptuveni 9 tūkstoši cilvēku. Ap 2,5% Latvijas absolventu pauda interesi par iestāšanos Krievijas augstskolās, apmēram 1,5% spēja iziet atlasi. Kopumā 2019. gadā studijām KF augstskolās kvotu ietvaros pretendēja 250 cilvēki, savukārt konkursu izgāja 135.

Atlase tika īstenota februārī pamatojoties uz atzīmēm liecībā. Un eksāmenu rezultāti tajā atlasē netika ņemti vērā. Taču pērn konkursu izgāja skolēni, kuru vidējā balle liecībā bija aptuveni 9,2 – tātad labākie no labākajiem.

Ziņu lente
0