Politika

Burovs: Rīgas domi nevar vadīt no Briseles

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель Рижской думы Олег Буров
Председатель Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas galvaspilsētas mērs Oļegs Burovs uzskata, ka Rīgas domes "sazāģēšana" atbilstoši interesēm nav pieļaujama.

RĪGA, 14. janvāris – Sputnik. Oļegam Burovam ir jāsaglabā mēra vieta, pirmdien, 13.janvārī, sēdē nolēma frakcija "Gods kalpot Rīgai". Rīgas vicemēri Druvis Kleins un Anna Vladova aizvadītajā nedēļā pauda Burovam neuzticību un vāca parakstus domes ārkārtas sēdes sasaukšanai, kurā tiktu izskatīts jautājums par mēra atstādināšanu.

Pats Burovs intervijā Sputnik Latvija aicināja visus nomierināties un neķerties pie spekulācijām.

"Es gribu, lai domi vadītu tie, kam tas jādara, - mērs un divi vicemēri, nevis neredzamās frontes kaujinieki vai kāds no Briseles. Vadītājiem ir patstāvīgi jāpieņem lēmumi, nevis jāzvana bijušajam priekšniekam vai draugam. (..) Es iebilstu pret Rīgas domes sazāģēšanu atbilstoši interesēm," paziņoja Burovs.

Mērs apstiprināja, ka partijas "Gods kalpot Rīgai" valde nav pieņēmusi partijas "Saskaņa" un bloka "Rīgai!" pieteikumu un ierosinājusi tām atsaukt parakstus un turpināt darbu.

Мэр Риги Нил Ушаков с супругой Иветой Страутиней-Ушаковой во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Politika
Pornoaktrises, bezmaksas pusdienas un spiegošana: Ušakovs publiski norājis Burovu

"Man ļoti žēl, ka tas viss notiek. Kā domes priekšsēdētājam, man ir jāuzņemas atbildība. Atvainojos rīdziniekiem par to, ka Rīgas dome ar saviem skandāliem nepazūd no portālu lapām, – man žēl, ka tā notiek. Tagad viss ir jāveic pienācīgi, nevis jāspridzina aiz muguras tilti. Tiltus vajag remontēt, nevis spridzināt," konstatēja Burovs.

Lai atstādinātu no posteņa Rīgas mēru, vajadzīgas vismaz 31 domes deputāta balsis. Partiju "Saskaņa" un bloku "Rīgai!" domē pārstāv 20 deputāti. RD valdošo koalīciju veido "Saskaņa", "Gods kalpot Rīgai", bloks "Rīgai!" un Baiba Broka. Kopā koalīcijai ir 32 balsis no 60.

Ziņu lente
0