NATO anonsēja atbildi "Iskander M" ar jaunajām raķetēm

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Pāriet pie mediju bankasОперативно-тактический ракетный комплекс (ОТРК) "Искандер-М" во время тактических учений расчетов по управлению ракетными ударами в Краснодарском крае
Оперативно-тактический ракетный комплекс (ОТРК) Искандер-М во время тактических учений расчетов по управлению ракетными ударами в Краснодарском крае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO dalībvalstu aizsardzības ministri jau saskaņojuši pasākumus, kuru mērķis ir atbildēt uz Krievijas kompleksu "Iskander M" dislokāciju ar raķeti 9M729.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Ziemeļatlantijas alianse plāno šogad reaģēt uz Krievijas kompleksu "Iskander M" dislokāciju ar 9M729 tipa raķeti, kas radījusi Krievijas un NATO domstarpības, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Vācijas telekanālu N-tv.

"Kas attiecas uz Krievijas sistēmu SSC-8 (9M729 NATO klasifikācijā – red.), mēs strādāsim pie PGA un PRA sistēmām, pie konvencionālā bruņojuma, pie paaugstinātas cīņas gatavības un pie brīdinājuma laika pagarināšanas," telekanāls citēja NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

Viņš atklāja, ka NATO dalībvalstu aizsardzības ministri jau saskaņojuši pasākumus.

Raķetes 9M729 izstrādi Stoltenbergs nosauca par "daļu no Krievijas stratēģijas – pastiprināti investēt mūsdienu iespējās, ieskaitot mūsdienīgos kodolieročus".

Stoltenbergs konstatēja, ka NATO plāno attiecīgi reaģēt ar aizsardzības pasākumiem. Pie tam viņš uzsvēra, ka alianse neplāno dislocēt Eiropā jaunas sauszemes bāzes raķetes ar kodolgalviņām, un cenšas nostiprināt bruņojuma kontroli.

Запуск баллистической ракеты - Sputnik Latvija
Viņu atbilde "Iskanderiem". Kā pasauli apdraud ASV jaunās raķetes

ASV un līdz ar tām arī Ziemeļatlantijas alianse uzskata, ka raķete 9M729 pārkāpj Līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju – it kā tās darbības rādiuss pārsniedz 500 kilometrus, un šī iemesla dēļ Savienotās Valstis pieņēmušas lēmumu izstāties no svarīgā starptautiskā līguma.

Maskava konsekventi atspēkoja ASV aizdomas un atzīmēja, ka pretenzijas pret 9M729 ir tikai iegansts līguma laušanai – tās patiesais iemesls ir vēlme izvietot pašiem savas vidēja darbības rādiusa raķetes pie Ķīnas robežām.

Krievijas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka ASV pieņēmušas lēmumu izstāties no INF jau vairākus gadus pirms publiskajām pretenzijām pret 9М729.

Ziņu lente
0