Mazgā kartupeļus un neprasa tehnoloģijas: britiem vajadzīgi viesstrādnieki no Latvijas

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasСбор урожая картофеля
Сбор урожая картофеля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu jauniešiem šķiet, ka kartupeļi izaug nomazgāti un notīrīti – kā supermārketos, un dārzeņu cehā viņi nestrādās, – tā ir vieta viesstrādniekiem.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Lielbritānijai vajadzīgi viesstrādnieki no Latvijas un citām Baltijas valstīm, kā arī no Polijas, jo vietējie iedzīvotāji nevar un negrib veikt dažus darbus, atklāja Saeimas deputāts no Jaunās konservatīvās partijas Sandis Riekstiņš RigaTV24 ēterā.

Politiķis pastāstīja, kādu pieredzi guvis viņa paziņa – dārzeņu ceha īpašnieks. Izrādās, viņš ļoti augstu vērtē atbraucējus no Latvijas, Lietuvas un Polijas.

Deputāta paziņa konstatējis – ja nebūtu latviešu, poļu un lietuviešu, strādnieku nebūtu. Vietējie iedzīvotāji tādās vietās nestrādā. Uzņēmējs norādījis, ka valstī strauji attīstās tehnoloģijas, bet sabiedrībā sākusies debilizācija.

Viņš piebilda, ka uzņēmējs ar to gribējis teikt – dažkārt briti nespēj paveikt elementāru darbu.

Biznesmenis aprakstīja, piemēram, darbu ar kartupeļiem cehā: tos tīra, mazgā, fasē un ved uz veikalu. Viņš piezīmēja, ka britu jaunieši ir pārliecināti, ka kartupeļi jau vagā izaug tādi, kā redzams veikalā.

Города мира. Лондон - Sputnik Latvija
Pārvākties uz Londonu un iekārtoties darbā. Vai ir to vērts?

Iepriekš Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs informēja, ka Lielbritānijā dzīvo aptuveni 117 tūkstoši Latvijas valstspiederīgo. Desmitiem tūkstošu vēl joprojām nav oficiāli reģistrējušies Apvienotās Karalistes ĀM. Politiķis aicināja visus šajā valstī dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos reģistrēties līdz 31.janvārim. pretējā gadījumā Latvijas diplomātu iespējas garantēt viņu tiesības būs minimālas.

Protams, Latvija priecāšoties par visiem, kas izlems atgriezties dzimtenē, taču par to jālemj katram pašam, kas tur dzīvo un strādā, piezīmēja ministrs.

Ziņu lente
0