Eksperti noskaidrojuši amerikāņu attieksmi pret Suleimani slepkavību

© AP Photo / Ebrahim NorooziКомандующий спецподразделением «аль-Кудс» в составе Корпуса стражей исламской революции генерал-майор Касем Сулеймани в Тегеране
Командующий спецподразделением «аль-Кудс» в составе Корпуса стражей исламской революции генерал-майор Касем Сулеймани в Тегеране - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptaujas dalībnieki pauda savu viedokli par drošību ASV pēc uzbrukuma Bagdādē, kā arī par iespējamā kara draudiem ar Irānu.

RĪGA, 13. janvāris - Sputnik. Lielākā daļa ASV iedzīvotāju neatbalsta prezidenta Donalda Trampa politiku Irānā un norāda, ka Savienotajās Valstīs mazinājusies drošība pēc ģenerāļa Kasema Suleimani slepkavības. Par to liecina ABC News/Ipsos veiktās aptaujas rezultāti.

Aptaujas rezultāti rāda: 56% respondentu neatbalsta Trampa darbības, kas saistītas ar pašreizējo situāciju attiecībās ar Irānu. 52% aptaujāto uzskata, ka ģenerāļa Suleimani slepkavības rezultātā drošība ASV ir masinājusies. Pretēju viedokli pauda 25%, vēl 22% uzskata, ka Irānas ģenerāļa slepkavība nav ietekmējusi drošību ASV, vēsta RIA Novosti.

Aptaujas dalībnieki tika lūgti paust viedokli arī par risku ASV iesaistīties pilna mēroga karā ar Irānu: 32% respondentu paziņoja, ka viņus ļoti satrauc tādas izredzes, 41% pauda nelielu satraukumu, 20% nebija satraukti gandrīz nemaz, vēl 7% par to vispār neuztraucās.

Последствия ракетного удара по аэропорту Багдада - Sputnik Latvija
Video
Vienas valsts pastrādāta slepkavība citā valstī: KF vērtē ASV operāciju pret Suleimani

Aptauja tika veikta 10.-11.janvārī, tajā piedalījās 525 pieaugušie ASV iedzīvotāji. Statistiskā kļūda sastāda ±4,8%.

2. janvāra naktī ASV organizēja uzbrukumu Bagdādes lidostas rajonā pret Irānas armijas elitārās vienības komandieri ģenerāli Kasemu Suleimani un Irākas šiītu zemessargu komandiera vietnieku Abu Mahdi al Muhandisu, kurus Vašingtona vaino par uzbrukumu ASV vēstniecībai Bagdādē 31. decembrī.

Atbildot uz to, Irāna 7. janvāra naktī ar raķetēm apšaudīja bāzes Irākā, kur dislocēts ASV armijas kontingents. Vašingtonas dati liecina, ka neviens ASV pilsonis nav cietis. Savukārt pēc šī uzbrukuma ASV ieviesa sankcijas pret 17 Irānas kalnrūpniecības un metalurģijas kompānijām, kā arī ārvalstu kuģiem, kuri piedalās to produkcijas iegādē. Tāpat sankcijas vērstas arī pret astoņām Irānas amatpersonām.

Ziņu lente
0