Igaunijas prezidente atteicās no Krimas šampanieša 50 gadu jubilejā

© REUTERS / Ints KalninsПрезидент Эстонии Керсти Кальюлайд
Президент Эстонии Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas jubilejā Krievijas vēstniecība Tallinā nosūtīja viņai dāvanu, no tā daļas viņa atteicās.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, kura 30. decembrī atzīmēja 50 gadu jubileju, atteicās no Krimas šampanieša, kuru kā dāvanu viņai nosūtīja Krievijas vēstniecība Tallinā, raksta avīze Eesti Ekspress.

Saskaņā ar izdevuma informāciju, apsveikuma kārtā diplomātiskā misija nosūtīja Kersti Kaljulaidai ziedu buķeti, šokolādi un pudeli šampanieša. Pēdējo dāvanas daļu prezidenta kanceleja nosūtīja atpakaļ vēstniecībai.

Президент Эстонии Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Kaljulaida pastāstīja, vai ir slikti būt krievam Igaunijā

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma 2014. gadā. Tā gada martā plebiscītā 96,77% Krimas Republika vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iestāšanos Krievijas Federācijas sastāvā. Referendums notika pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, absolūti atbilstoši starptautiskajām tiesībām un ANO Reglamentam nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju. Kremlī vairākkārt uzsvēruši, ka Krimas jautājums ir slēgts neatgriezeniski.

Igaunija neatzīst Krimu par KF daļu.

Ziņu lente
0