Mediji ziņo par mīnmetēju apšaudi Bagdādē

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Pāriet pie mediju bankasОдин из районов Багдада
Один из районов Багдада - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Irākas vietējais telekanāls informēja, ka naktī pret ASV vēstniecību Bagdādē vērsta mīnmetēju apšaude.

RĪGA, 6. janvāris - Sputnik. "Zaļā zona" Bagdādes centrā apšaudīta ar mīnmetējiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu Al Arabia.

Командующий спецподразделением «аль-Кудс» в составе Корпуса стражей исламской революции генерал-майор Касем Сулеймани в Тегеране - Sputnik Latvija
Raķešu apšaudē Bagdādes lidostā gājis bojā Irānas ģenerālis Suleimani

Telekanāla rīcībā esošā informācija liecina, ka apšaudes mērķis bija ASV vēstniecība – līdzās diplomātiskās misijas kompleksam nokrita vairākas "Katjušas" tipa raķetes.

Informācijas avoti pastāstīja, ka apšaudē cietusi vismaz viena ģimene. Arī iepriekš "zaļaja zonā", kur atrodas valdības ēkas, tāpat nodārdēja sprādzieni.

ASV prezidents Donalds Tramps brīdināja Irāku, ka ieviesīs sanksijas, ja valsts uzsāks naidīgas darbības pret ASV.

"Ja būs kaut kāds naidīgums, ja viņi izdarīs kaut ko, ko mēs uzskatām par nepieņemamu, mēs ieviesīsim sankcijas pret Irāku, ļoti nopietnas sankcijas," Tramps atklāa žurnālistiem.

ASV prezidents uzsvēra, ka ir gatavs noteikt pret Bagdādi tāds sankcijas, kādas viņi nekad neesot redzējuši, "sankcijas pret Irānu šķitīs tīrais sīkums".

Viņš piebilda, ka amerikāņu karavīri neplāno pamest Irāku, kamēr tā nesamaksās par uzbūvēto aviobāzi.

"Mums tur ir ļoti dārga aviobāze. Tās būvdarbi izmaksāja miljardiem dolāru. Vēl ilgu laiku pirms manis. Mēs neaiziesim, ja viņi mums par to nesamaksās," piebilsta Tramps.

Prezidents no jauna piedraudēja ar uzbrukumiem Irānas kultūras objektiem, ja no islāma republikas puses notiks uzbrukums.

"Viņiem ir ļauts nogalināt mūsu cilvēkus. Viņiem ir ļauts mocīt un kropļot mūsu cilvēkus. Viņiem ir ļauts izmantot bumbas ceļa malās un spridzināt mūsu cilvēkus. Bet mēs nedrīkstam aiztikt viņu kultūras objektus? Tā tas nenotiks," apgalvoja Tramps.

"Ja tas (Irānas uzbrukums – red.) notiks, tad notiks. Ja viņi kaut ko izdarīs, atbildes pasākumi būs lieli," viņš piebilda.

Ziņu lente
0