Lietuvā būtiski pieaugusi cigarešu kontrabanda

© Foto : Facebook / Muitinės kriminalinė tarnybaКонтрабанда сигарет
Контрабанда сигарет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Agrākajos gados muitnieki aizturējuši aptuveni pa sešiem miljoniem paciņu nelegālas tabakas produkcijas gadā.

RĪGA, 6. janvāris – Sputnik. Aizvadītajā gadā Lietuvas muitas darbinieki nav ielaiduši valstī vairāk nekā astoņus miljonus paciņu kontrabandas cigarešu par summu 26,6 miljonu eiro vērtībā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu "Ekspress ņedeļa".

Valsts Muitas kriminālā dienesta provizoriskie dati liecina, ka nelegālās tabakas produkcijas apjoms pieaudzis par ceturto daļu. 2017. un 2018. gadā muitnieki aizturējuši aptuveni pa sešiem miljoniem paciņu nelegālas tabakas produkcijas gadā.

Cigaretes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvā aizturēta kravas automašīna ar cigarešu kontrabandu par diviem miljoniem eiro

Muitas pārstāvji pastāstīja, ka pagājušā gada 9. decembrī dienests provizoriski izmeklējis 63 lietas. Iestādē norādīja, ka mainās ne tikai kontrabandas daudzums, bet arī tās aizturēšanas vietas. Piemēram, 2019.gadā 53% nelegālās tabakas produkcijas tika konstatēti uz Baltkrievijas robežas.

"Tieši cigaretes no Baltkrievijas sastāda lielāko daļu – 85 procentus no kopējā muitas izņemto cigarešu apjoma," teikts muitas sniegtajā informācijā.

Aizvien biežāk tiek fiksēti mēģinājumi ievest Lietuvā cigarešu kontrabandu pāri Krievijas robežai, atzīmēja muitas dienests. 2017. gadā uz Krievijas robežas tika konfiscēts tikai 1% nelegālo cigarešu, savukārt 2019. gadā to apjoms sasniedzis jau 28%.

Jāpiebilst, ka mainās arī kontrabandas apjoms. Kravas ar nelegālajām cigaretēm pieaug un sasniedz tūkstošiem kārbu.

Ziņu lente
0