Polijas vēstniecība asi atbildējusi uz Ukrainas ĀM izteikumiem par Banderu

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOМонумент Независимости в Киеве и флаг Украины
Монумент Независимости в Киеве и флаг Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Polijas vēstnieks Kijevā Bartošs Cihodki un Izraēlas diplomātiskās misijas vadītājs Džoels Lions pauda bažas par to, ka Ukrainā notika gājiens par godu Stepana Banderas 111. dzimšanas dienai.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Polijas vēstniecība Kijevā kritiski izvērtēja Ukrainas Ārlietu ministrijas preses sekretāres Jekaterinas Zeļenko atbildi uz Polijas un Izraēlas vēstnieku kopīgo paziņojumu, kurā diplomāti nosodīja ukraiņu nacionālistu glorifikāciju. Par to liecina diplomātiskās misijas komentārs "Polijas radio" ēterā.

Памятник лидеру Организации украинских националистов (ОУН) Степану Бандере во Львове - Sputnik Latvija
Polijas un Izraēlas vēstnieki kritizē Ukrainu par Banderas godināšanu

Ukrainas Ārlietu ministrijas preses sekretāre, komentējot diplomātu viedokli, apgalvoja, ka katra tauta un katra valsts patstāvīgi izvēloties un godinot savus varoņus.

Iepriekš Polijas vēstnieks Kijevā Bartošs Cihodki un Izraēlas diplomātiskās misijas vadītājs Džoels Lions pauda bažas par to, ka Ukrainā notika gājiens par godu Stepana Banderas 111. dzimšanas dienai, par kura upuriem kļuvuši desmitiem tūkstošu poļu un ebreju un tūkstošiem citu tautību pārstāvju.

Diplomāti bija sašutuši par to, ka 1. janvārī Kijevas pilsētas administrācija piekāra pie ēkas fasādes karogu ar Stepana Banderas attēlu, kā arī par Ļvovas apgabala padomes lēmumu piešķirt līdzekļus nacistu kolaboracionista Andreja Meļņika, "ksenofobā, antisemītiski un poļiem naidīgi noskaņotā rakstnieka, Ivana Liptas un viņa dēla Jurija, "ukraiņu rases teorijas" autora piemiņas godināšanai.

Vēstniecība kritiski izvērtēja arī Zeļenko izteikumus par to, ka Polijas un Izraēlas nosodījums par nacionālistu godināšanu Ukrainā nākot par labu "trešajai pusei".

Марш в Киеве, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukraiņi noticējuši savam genocīdam

"Par labumu, kādu gūst trešā puse Ukrainas strīdos ar tās svarīgākajiem sabiedrotajiem par vēsturiskajiem jautājumiem, ir jādomā tiem, kuri publiski un valsts līmenī godina 40. gadu etnisko tīrīšanu autorus un izpildītājus. Esam pārliecināti, ka notikusi informācijas izkropļošana," secināja vēstniecība.

Turklāt diplomāti uzdod jautājumu, kāpēc Kijeva pieprasa, lai Maskava atzītu Golodomoru, ja paši uzskata, ka Banderas un Meļņika kults ir valsts iekšējā lieta.

Ziņu lente
0