Sputnik Igaunija redaktore vērsusies policijā: sankcijas ir jāpārskata

© Sputnik / Виктор ТолочкоЕлена Черышева
Елена Черышева - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" vērsusies policijā ar lūgumu pārbaudīt pamatu sankciju pielietošanai pret Sputnik Igaunija redakcijas darbiniekiem.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" lūgumā policijā norādīja, ka nepieciešams atkārtoti izskatīt lēmumu, kas var novest pie Sputnik Igaunija redakcijas darbinieku kriminālvajāšanas.

Урмас Рейнсалу - министр иностранных дел Эстонии - Sputnik Latvija
Reinsalu drosmīgi atbildējis uz Krievijas "spiedienu" Sputnik Igaunija dēļ

Lūgumā norādīts, ka par labu sankciju pārskatīšanai liecina valsts, ka, neskatoties uz ES sankcijām, kas vērstas pret "Rossija segodņa" ģenerāldirektoru Dmitriju Kiseļovu, pati mediju grupa nav iekļauta ES sankciju sarakstā. Pie tam pat Igaunijas normatīvie akti paredz, ka sankcijas iespējamas tikai pret juridiskām un fiziskām personām, kas tieši pieminētas sankciju sarakstā.

Aģentūras "Rossija segodņa" aspektā tas nozīmē, ka, pirms vērst sankcijas mediju grupu, ir jāpierāda, ka tās līdzekļi atrodas sankcionētas personas - Dmitrija Kiseļova kontrolē vai īpašumā.

Taču aģentūras "Rossija segodņa" līdzekļi un resursi Kiseļovam nepieder – viss aģentūras īpašums, ienākumi un peļņa ir federālais īpašums.

Dokumentā uzsvērts, ka ģenerāldirektoru amatā ieceļ Krievijas prezidents. Turklāt svarīgāko jautājumu risināšana paredz saskaņošanu vai apstiprināšanu Federālajā preses un plašsaziņas līdzekļu aģentūrā.

"Ņemot vērā iepriekšminēto... šī dokumenta parakstītājs lūdz, lai RAB (Rahapesu Andmebüroo, Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Naudas atmazgāšanas datu birojs) pārbaudītu pamatojumu sankciju pielietošanai pret "Rossija segodņa"," teikts lūgumā.

В студии радио Sputnik - Sputnik Latvija
Informācijas avots: ar darbībām pret Sputnik Igaunija saistīti britu kuratori

Tāpat dokumentā norādīts, ka vēstules, ko Naudas atmazgāšanas datu birojs iepriekš izsūtījis Sputnik Igaunija darbiniekiem, iespējams traktēt kā prasību lauzt darba attiecības ar ziņu aģentūru "Rossija segodņa". Taču tamlīdzīgas saistības nav paredzētas nevienā tiesiskā aktā," teikts lūgumā.

Aģentūras juridiskais konsultants norādīja, ka Policijas un robežsardzes departamenta lēmums tiek gaidīts 30 dienas. Pēc tam vēl 30 dienu laikā iespējams iesniegt sūdzību tiesā, ja šāda nepieciešamība radīsies. Pie tam jurists atteicās novērtēt lēmuma perspektīvas – viņš norādīja, ka prakses tamlīdzīgās lietās Igaunijā nav, "tas ir īpašs, grūts gadījums".

 

 

Ziņu lente
0