Eksperts: ASV gatavo kiberkaru

CC0 / pixabay / Работа за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV uzturas Krievijas politiskajā laukā, rīkojas absolūti nekaunīgi un atklāti, arī kibertelpā, uzskata Ekonomikas augstskolas Pasaules ekonomikas un politikas fakultātes dekāna vietnieks Andrejs Suzdaļcevs.

RĪGA, 27. decembris - Sputnik. ASV ar gatavojas reākam kiberkaram, un šos darbus aizbildina ar nepieciešamību izstrādāt taktiku pret iespējamo Krievijas iejaukšanos 2020.gada vēlēšanās, uzskata Ekonomikas augstskolas Nacionālās pētniecības universitātes Pasaules ekonomikas un politikas fakultātes dekāna vietnieks Andrejs Suzdaļcevs, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš avīze Washington Post, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, pastāstīja, ka ASV Kiberspēki izstrādā informācijas kara taktiku pret Krievijas amatpersonām un uzņēmējiem gadījumam, ja Maskava mēģinās "iejaukties" Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās 2020.gadā.

Двуглавый орел на флаге США - Sputnik Latvija
Washington Post: ASV izstrādā informācijas kara taktiku pret Krieviju

"Tas ir tikai iegansts reāla kiberkara gatavošanai... Ir nepieciešams pamatojums, jāparāda, ka programmatūras izstrāde, speciālistu – tā saucamo cīnītāju a hakeriem sagatavošana ir nepieciešama cīņai ASV politiskajā arēnā, kur, pēc viņu domām, iejaucas Krievija," norādīja eksperts.

Viņš atzīmēja, ka ASV uzturas Krievijas politiskajā laukā, rīkojas absolūti nekaunīgi un atklāti, arī kibertelpā.

No otras puses, pēc Suzdaļceva domām, tā ir ideāla iespēja izmantot Krievijas faktoru kā politiskās cīņas instrumentu ASV politiskajā laikā.

"To mēs patlaban novērojam Kongresā, impīčments un tā tālāk. Krievija pārvēršas par tādu āmuru, spiediena instrumentu republikāņu un demokrātu cīņā. Tas ir ļoti skumji, jo valsts vienkārši pārvērš mūs par vāli kautiņam, tas ir ļoti bīstami," ir pārliecināts politologs.

Septembrī ASV Kiberspēku komandieris ģenerālis Stīvens Fogartijs informēja, ka 2020.gada vēlēšanu priekšvakarā Pentagons aktīvi gatavo informācijas kara koncepcijas kibertelpā. Viņš pauda pārliecību, ka Vašingtonai atklāti jāpavēsta saviem pretiniekiem, ka tamlīdzīgas operācijas tiks īstenotas, jo tas nodemonstrēšot gatavību dot atbildi, nevis paciest viņu darbības.

ASV apsūdzēja Krieviju par iejaukšanos vēlēšanās 2016.gadā, Maskava kategoriski noliedz šīs apsūdzības.

Ziņu lente
0