Grib uz Turciju, bet izdevīgāk ir uz Rīgu: ko Krievijas iedzīvotāji meklē Jaunajā gadā

© Sputnik / Sergey MelkonovРождественская елка на Домской площади в Риге
Рождественская елка на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas iedzīvotāju meklēšanas pieprasījumu daļa Internetā par ceļojumu iespējām Jaungada svētkos palielinājusies 1,5 reizes pēdējo piecu gadu laikā.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Krievijas iedzīvotāju vidū palielinājusies iekšzemes galamērķu popularitāte Jaungada svētku laikā – populārāko pilsētu trijniekā, kā jau domāts, iekļuva Maskava, Sanktpēterburga un Soči. Ārzemju atpūtas galamērķu kārtā Krievijas iedzīvotāji interesējas par Turciju, Taizemi un AAE, taču visizdevīgāk izrādās aizlidot uz Latviju, Armēniju vai Ungāriju, vēsta RBK.

Krievijas iedzīvotāji sākuši vairāk interesēties par ceļojumiem Jaunā gada svētku laikā, liecina meklētāko pieprasījumu analīze, ko veica serviss "Yandex.Putešestvija" ("Yandex. Ceļojumi"). Turklāt vispopulārākie ir iekšzemes ceļojumi. Saskaņā ar servisa datiem, pirms pieciem gadiem tikai ceturtā daļa visu pirmssvētku pieprasījumu bija saistīta ar KF iekšzemes ceļojumiem, taču tagad šī daļa pieaugusi līdz 50%.

Путешествие в Рождество - Sputnik Latvija
Mazāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju neiedomājas Ziemassvētkus bez dāvanām

Vispopulārākie Krievijas galamērķi Jaunajā gadā ir Maskava, Sanktpēterburga, Soči, Kazaņa, Anapa un Jalta.

Starp ārzemēm Jaungada atpūtai Krievija iedzīvotāji izvēlas Turciju, Taizemi un AAE.

Taču saskaņā ar aģentūras Biletix datiem, visizdevīgākie Jaungada atpūtas galamērķi ir Baltkrievija, Latvija, Armēnija un Ungārija. Piemēram, aviobiļete no Maskavas uz Minsku un atpakaļ laika posmā no 29. decembra līdz 10. janvārim izmaksās 6,6 tūkstošus rubļu (mazāk, nekā 100 eiro).

Vislētākās biļetes lidojumiem Krievijā ir uz Nazraņu, Pleskavu, Elistu un Sočiem.

Ziņu lente
0