Cik mācību notika: Kaljulaida apstrīdēja NATO "smadzeņu nāvi"

© Фото Kersti KaljulaidКерсти Кальюлайд
Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida uzskata, ka "NATO smadzenes" ir dzīvas, pateicoties kam visā Eiropā tiek rīkotas militārās mācības.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Problēmas pastāv visās organizācijās, tostarp arī NATO, taču runāt par alianses "smadzeņu nāvi" nenākas, paziņoja Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, raksta Sputnik Igaunija.

Iepriekš Francijas prezidents Emanuels Makrons pakļāva asai kritikai esošo situāciju NATO blokā un pat paziņoja, ka aliansei iestājusies "smadzeņu nāve", ar to domājot koordinācijas zudumu stratēģisku lēmumu pieņemšanā. Pēc Makrona sacītā, Eiropai steidzamā kārtā jāķeras klāt sava militārā spēka nostiprināšanai  un jāpārstāj cerēt uz ASV.

Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Par ko tas puika runā? Iesalnieka publikācija pārsteidza pat nacionālistus

Kaljulaida šādai analīzei nepiekrīt.

"Bez šaubām, NATO neatrodas "smadzeņu nāves" stāvoklī. Ja atceras kaut vai to, cik šogad ir bijis mācību – gan mūsu teritorijā, gan citās Austrumeiropas valstīs. Un cik tiek plānots nākamgad," atzīmēja viņa.

Tomēr viņa pieļauj, ka aliansē var būt zināmas problēmas, taču šādu ainu, pēc Kaljulaidas sacītā, var novērot visās organizācijās.

Iepriekš ar Makrona vārdu kritiku uzstājās Igaunijas aizsardzības ministrs un ārlietu ministrs.

Baltijas valstis regulāri runā par "Krievijas draudiem", neraugoties uz to, ka Maskava vairākkārt uzsvērusi, ka tai nav nekādu uzbrukuma plānu Austrumeiropai, vai kādam citam pasaules reģionam.

NATO ar augošās KF agresijas ieganstu izvietojusi Baltijā un Polijā četrus starptautisko spēku bataljonus, kuru kopējais skaits ir virs 4,8 tūkstošiem kareivju. Alianses rīcība liek Krievijai veikt adekvātus atbildes pasākumus, lai nostiprinātu savu drošību, atzīmēja KF aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Ziņu lente
0