Labdarības maratons "Dod pieci!" Jau ir savācis vairāk nekā 100 tūkstošus eiro

© Photo Facebook/PieciБлаготворительный марафон "Дай пять!"
Благотворительный марафон Дай пять! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrisko mediju radio maratons "Dod pieci!" trijās dienās, no 17. līdz 20. decembrim, jau ir savācis vairāk nekā 100 tūkstošus eiro smagi slimiem cilvēkiem, kuriem ir nepieciešams speciāls uzturs un paliatīvā aprūpe, kuru valsts viņiem neapmaksā.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Labdarības maratons, kurš sākās 17. decembrī, trijās dienās savāca 106 173 eiro ziedojumos, vēsta "MK Latvija".

Akcijas laikā saziedotie līdzekļi tiks nodoti neārstējami slimu cilvēku pilnvērtīgai uzturēšanai, kuri nav spējīgi paši ēstu un kuriem ir nepieciešama paliatīvā terapija, pastāstīja sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Indra Zomerovska.

Баскетболист  Кристапс Порзингис - Sputnik Latvija
Porziņģis organizēja jaunu labdarības akciju bērniem

Pēdējā dienā labdarības akcijā piedalījās un uzstājās maratona "Dod pieci!" studijā tādi kolektīvi, kā Sudden Lights, Latvian Voices, the Sound Poets, Mu, kā arī Arnis Mednis un citi izpildītāji.

Iepriekš Sputnik Latvija stāstīja par labdarības maratona svinīgo atklāšanas ceremoniju Doma laukumā, kurā piedalījās trīs Baltijas valstu vadītāji.

Doma laukuma studijā, kur 152,5 stundu garumā "tika ieslēgti" dīdžeji, sākot no 17. decembra, satikās Egils Levits, Gitans Nausēda un Kersti Kaljulaida. Taču studijā viņi pavadīja pavisam nedaudz laika, ne vairāk par 10 minūtēm.

Savā runā, kuru viņš teica studijā, Latvijas prezidents pastāstīja, ka labdarībai, labestībai pret sirmgalvjiem un bērniem ir jābūt ne vien Jaungada svētkos, bet ir jāturpinās visa gada garumā. Viņam piekrita Kaljulaida.

Savukārt Nausēda atzinās, ka Ziemassvētki ir viņa mīļākie svētki kopš bērnības, un uzsvēra, ka Lietuvai ir ļoti svarīgas tradicionālās vērtības, ne vien Ziemassvētku svinēšana, bet arī tādas vērtības, kā mīlestība starp vīrieti un sievieti.

Pēc neilgā sveiciena vārda prezidenti devās pie Santa Klausa, kurš sveica visus Ziemassvētkos pie Jaungada egles Doma laukumā. Jaungada burvis tradicionāli izdalīja dāvanas. Nausēdam Santa Klauss pasniedza basketbola bumbu ar Levita autogrāfu. Igaunijas prezidentei tika lietusmētelis.

Благотворительный домик Laima - Sputnik Latvija
Sapņi piepildās: labdarības namiņš "Laima" palīdzējis 1500 bērniem

Savukārt Latvijas prezidentam uzdāvināja grāmatu par putniem un binokli, jo ir zināms, ka viņam kopš bērnības bija sapnis kļūt par ornitologu. Un kad, ja ne Ziemassvētkos, sapņiem būtu jāpiepildās. Pēc tam prezidenti ļāva sev atslābināties, iedzert karstvīnu un parunāt par viņus interesējošām lietām, taču jau vienatnē.

Vērts atzīmēt, ka ikgadējais labdarības maratons "Dod pieci!" ceļ augšā sabiedrībai ļoti nopietnas tēmas, kā arī vāc līdzekļus, lai palīdzētu tiem, kam tas ir nepieciešams. Par visveiksmīgāko gadu, kad izdevās savākt vislielāko ziedojumu summu, un tie, kā vēsta organizatori, bija 372 644 eiro, kļuva 2017. gads. Toreiz maratons bija veltīts tam, lai katram Latvijas bērnam tiek atrasta ģimene, un saziedotos līdzekļus nodeva potenciālo audžuvecāku atbalsta grupai "Plecs".

Ziņu lente
0