Stājušās spēkā ASV sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Германии
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis aizsardzības budžeta likumu, kurā iekļautas arī sankcijas pret gāzesvadu "Ziemeļu straume 2".

RĪGA, 21. decembris - Sputnik. ASV Finanšu ministrija laidusi klajā skaidrojumu, kurā informēja: Savienoto Valstu sankcijas pret gāzes cauruļvadiem "Ziemeļu straume 2" un "Turcijas straume" ir stājušās spēkā, un ASV pieprasa nekavējoties pārtraukt būvdarbus kompānijām, kas piedalās to izbūvē, vēsta RIA Novosti.

ASV prezidents Donalds Tramps pirms dažām stundām parakstīja aizsardzības budžeta likumu, kurā iekļautas arī sankcijas pret gāzesvadu "Ziemeļu straume 2". Kompānija Allseas, kas nodarbojas ar gāzesvada celtniecību, apturējusi darbus, - tās vadība gaida ASV varasiestāžu skaidrojumu par to, kā tiks pielietotas sankcijas.

"Lai ievērotu šajā punktā (Aizsardzības budžeta likuma 7503.punkts – red.) norādītos darbu pārtraukšanas noteikumus, pusēm, kas apzināti pārdeva, nodeva līzingā vai piešķīra kuģus, kas piedalījās cauruļu izbūvē vairāk nekā 100 pēdu dziļumā zem jūras līmeņa "Ziemeļu straumes 2" un "Turcijas straumes" būvdarbiem, ir jānodrošina, lai minētie kuģi nekavējoties pārtrauktu ar būvdarbiem saistīto darbību," pauž dokuments.

Ierobežojumi attieksies arī uz kuģiem, kuri piedalās ar jebkuru no minētajiem saistītos projektos.

ASV Senāts apstiprinājis militāro budžetu līdz ar sankcijām pret “Ziemeļu straumi 2” - Sputnik Latvija
Video
"Ziemeļu straume 2" būs: būvdarbus neapturēs pat ASV sankcijas

Pie tam pieļauti "godprātīgi izņēmumi", ja darbu pārtraukšanai nepieciešams zināms laiks cauruļvada, kuģu ekipāžu un citu personu drošībai, kā arī apkārtējās vides aizsardzībai no "vērā ņemama kaitējuma", teikts skaidrojumos.

ASV valsts sekretāra un finanšu ministra pienākums ir 60 dienu laikā no dokumenta stāšanās spēkā iesniegt Kongresa kompetentajām komitejām savus ierosinājumus jautājumā, pret ko ieviest sankcijas.

Senators, Republikāņu partijas pārstāvis Rends Pols jau iepriekš brīdināja, ka sankcijas vērsīsies pret Šveices kompāniju Allseas un Itālijas uzņēmumu Saipem. Bez tam sankcijas tiks attiecinātas arī uz Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Francijas, Somijas un Zviedrijas pārstāvjiem un kompānijām.

Ziņu lente
0