Dietoloģe pastāstīja par sliktāko produktu kombināciju brokastīm

© Foto : Pixabay/ethorsenЗавтрак
Завтрак - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrāliešu dietoloģe pastāstīja, kādi produkti satur lielu daudzumu ogļhidrātu, kādos ir ļoti maz šķiedru, un atklāja, kādus ēdienus vislabāk izvēlēties brokastīm.

RĪGA, 21. decembris — Sputnik. Austrāliešu dietoloģe Sjūzija Barela pastāstīja, kādus produktus nav ieteicams izvēlēties brokastīm un kādi nesīs lielāko labumu dienas pirmajā pusē, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz 7news.

Speciāliste uzskata, ka brokastīm ne mazākajā mērā neder pita – šie plāceņi satur līdz 80 gramus ogļhidrātu un palielina glikozes saturu asinīs.

"Tas ir sliktākais, ko var izvēlēties," piebilda Barela.

Фрукты в корзинке - Sputnik Latvija
Zinātnieki pastāstīja par fruktozes bīstamību

Vēl viens kaitīgs produkts ir arī saldās, kraukšķīgās pārslas. Dietoloģe atgādināja, ka tās ļoti garšo bērniem.

"Tajās ir ļoti maz šķiedru, tās nevar uz ilgu laiku dāvāt sāta sajūtu. Turklāt bērni, brokastīs izvēloties pārslas, pierod ēst saldumus no rītiem," paskaidroja Barela.

Dietoloģe ieteica brokastīm izvēlēties granolu vai pārslas bez cukura. Tām ieteicams pievienot grieķu jogurtu ar nelielu daudzumu medus un ogu.

Pie tam par ļoti labu izvēli brokastīm dietoloģe uzskata grauzdētu maize ar ceptu olu, dārzeņiem un bekonu. Sjūzija Barela uzsvēra, ka bekons satur ievērojamu daudzumu tauku, tāpēc to būtu ieteicams apēst ar pilngraudu maizi.

Ziņu lente
0