Valsts policija brīdina: apgrozījumā parādījusies viltota nauda

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija lūdz iedzīvotājus piesargāties un pārbaudīt, vai viņu rokās nonākušās banknotes ir īstas, jo biežāki kļuvuši viltotas naudas parādīšanās gadījumi. Kādas banknotes tiek viltotas visbiežāk un kur krāpnieki tās iegūst.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Latvijas Valsts policija aicina iedzīvotājus rūpīgi pārbaudīt naudas zīmes, kas nokļūst viņu rokās, jo aizvien biežāk tiek konstatēta viltotas naudas parādīšanās apgrozījumā, raksta Jauns.lv, atsaucoties uz Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā.

Viņa aicināja pircējus būt uzmanīgus un vērīgi apskatīt banknotes, kādās tiek izdots atlikums tirdzniecības vietās, kā arī tirgotājus – pievērst uzmanību banknotēm, ar kādām norēķinās pircēji.

Policijas pārstāve informēja, ka svētdien, 15.decembrī policija saņēmusi divus tālruņa zvanus par to, ka apgrozījumā parādījusies 20 eiro banknote, kas neatbilst visām valsts normām.

Поддельная одежда и сумка от Chanel и Louis Vuitton - Sputnik Latvija
Chanel somiņa par 35 eiro: Latvijā arvien vairāk konfiscē viltotu preču

Daži dati liecina, ka par īstām tika uzdotas banknotes no suvenīra naudas komplekta, ko iespējams nopirkt dažos veikalos un pasūtīt internetā.

Tās ir ļoti līdzīgas īstajām, tāpēc cilvēki var tās sajaukt, ja neuzmanīsies, paskaidroja Dolgā.

Krimināllieta nav ierosināta, jo cietušie vēl nav vērsušies policijā, - zvanījuši tikai liecinieki.

Iepriekš vēstīts, ka ar katru gadu aizvien retāk tik fiksēti mēģinājumi norēķināties ar viltotu naudu. "Maxima Latvija" Drošības departamenta direktors Jānis Zīle atklāja, ka visbiežāk sastopamas viltotas 20 un 50 eiro banknotnes, un atgādināja, ka viltotu 500 eiro banknoti mēģināts izmantot vienu vienīgu reizi.

"Maxima Latvija" dati liecina, ka gada laikā lielveikalos fiksēti 47 mēģinājumi norēķināties ar viltotu naudu, turklāt jāpiebilst, ka ik dienas veikali apkalpo 300 tūkstošus pircēju. Savukkārt tīkla "Rimi Latvija" pārstāve Inga Bite precīzus datus nenosauca, tomēr konstatēja, ka gadījumi ir visai reti.

Ziņu lente
0