"Peļu skribināšanās pagaldē": eksperts par NATO plāniem Polijā un Baltijā

© фото из архива автораРоссийский эксперт, военный обозреватель, полковник в отставке Виктор Баранец
Российский эксперт, военный обозреватель, полковник в отставке Виктор Баранец - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu un Polijas aizsardzības ministru tikšanās zemteksts ir acīmredzams, it īpaši ņemot vērā NATO mācību aktīvo fāzi Baltkrievijas robežu tuvumā, uzskata militārais eksperts Viktors Baraņecs.

RĪGA, 18. decembris – Sputnik. Polijai ir "svarīga loma" Baltijas valstu aizsardzībā, paziņoja Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks, tiekoties ar kolēģiem no Lietuvas, Latvijas un Polijas Tallinā, kur notika divas dienas ilgs samits jautājumā par reģiona drošību.

Neskatoties uz siltu kaimiņattiecību stilā ieturētajiem Varšavas izteikumiem par Maskavu, tādi forumi vēlreiz demonstrē Polijas ārpolitikas būtību, paskaidroja izdevuma "Komsomoļskaja pravda" militārais komentētājs, atvaļinātais pulkvedis Viktors Baraņecs, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Pabriks lūdz ASV palielināt militāro atbalstu Latvijai

"NATO cenšas militārā kontekstā konsolidēt trīs Baltijas valstis Polijas paspārnē. Tā sakot, rit tādas reģionālas aizsardzības veidošana, kuras galvenais pretinieks, neapšaubāmi, ir Krievija," atzīmēja eksperts.

Jāpiebilst, ka Pabrades poligonā Lietuvā, faktiski uz robežas ar Baltkrieviju, sākusies mācību "Dzelzs vilks 2" aktīvā fāze. Šim nolūkam valstī no ASV pārvietoti 30 tanki Abrams un 25 kājnieku kaujas mašīnas Bradley. Visu notiekošo Baraņecs nosauca par "peļu skrabināšanos pagaldē", jo neviens pat neplāno uzbrukumu ne Polijai, ne Baltijas valstīm. Toties visu šo notikumu zemteksts ir nepārprotams.

"Tā ir daļa NATO propagandas, kuras mērķis – vēl vairāk saasināt spriedzi pret Krieviju, vēl vairāk iebiedēt šo reģionu ar Krieviju," ir pārliecināts Sputnik sarunbiedrs.

"Komsomoļskaja pravda" militārā analītiķa Viktora Baranca komentārs – Sputnik Balkrievija radio ierakstā.

Мыши шевелятся под пыльной лавкой: Баранец высмеял встречу министров обороны в Таллине
Ziņu lente
0