Krievijas politiķis pastāstīja, kā Baltijas valstu delegācijas kavē EPPA darbu

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasПервый заместитель председателя Комитета Совета Федерации по международным делам Сергей Кисляк
Первый заместитель председателя Комитета Совета Федерации по международным делам Сергей Кисляк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu un Ukrainas delegācijas cenšas izmantot jebkuru iespēju, lai izvērstu diskusiju EPPA Krievijai naidīgā gaismā, - tas negatīvi ietekmē asamblejas darbu.

RĪGA, 18. decembris – Sputnik. Krievija ir atgriezusies EPPA, lai strādātu, nevis piedalītos asamblejai uzspiestajās ideoloģizētajās sadursmēs, norādīja Krievijas Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Kisļaks preses konferencē starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" preses centrā, kas bija veltītai tēmai "Aktuāli starptautiskie jautājumi: deputātu viedoklis".

"Šis gads iezīmējies ar atgriešanos pie normāliem elementiem darbā EPPA. Vasarā tika pieņemti nepieciešamie lēmumi Krievijas delegācijas pilnvērtīgam darbam asamblejā. Nelīdzēja nekādi ierobežojumi, ko centās uzspiest tie, kuri iebilda pret Krievijas atgriešanos organizācijā," atgādināja Kisļaks.

Senators uzsvēra, ka KF atgriezusies EPPA, lai strādātu un risinātu dienas kārtībā iekļautos jautājumus, nevis piedalītos asamblejai uzspiestajās ideoloģizētajās sadursmēs, ko KF pretinieki uzspieduši asamblejai pirms pieciem gadiem.

"Pēc būtības, viņi ir nolaupījuši organizāciju tās pamata mandātam. EPPA bija aizņemta jautājumā par Krievijas piedalīšanos vai nepiedalīšanos darbā, un tas atstājis zināmas sekas pašai organizācijai. Diemžēl centieni izmantot organizāciju pret Krieviju nav beigušies, un, kā mēs labi saprotam, nebeigsies. Ukrainas, Baltijas valstu un bieži vien arī Lielbritānijas delegācijas cenšas izmantot katru iespēju, lai izvērstu diskusiju Krievijai naidīgā gaismā," konstatēja Kisļaks.

Viņš piezīmēja, ka Maskavu tāda pozīcija nepārsteidz un tā spēs sevi aizsargāt. "Galvenais – tagad ir normāla vieta darbam, kur mēs varam virzīt savas intereses un darīsim to," uzsvēra politiķis.

Председатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин - Sputnik Latvija
Politika
KF Valsts domes spīkers Baltijas valstīm: nešķiediet laiku konfrontācijai ar Krieviju

Neskatoties uz vienbalsīgo balsojumu pret KF atgriešanos EPPA, asamblejas jūnija sesija pilnā apmērā atjaunoja Krievijas delegācijas pilnvaras, kas tika ierobežotas 2014.gadā sakarā ar notikumiem Ukrainā. Krievijas senators Konstantins Kosačovs atzīmēja, ka pirmo reizi piecu gadu laikā agresīvajam Krievijai naidīgajam mazākumam nav izdevies uzspiest EPPA, viņuprāt, vienīgo pareizo viedokli.

1.oktobrī Baltijas valstis, Ukraina un Gruzija izveidoja grupu "Baltija+", lai nepieļautu Krievijas un Eiropas attiecību uzlabošanos. Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Kožins paskaidroja, ka šīs grupas mērķis ir saņemt politiskās dividendes pret Krieviju vērstu provokāciju fonā. "Baltijai+" EPPA nav nākotnes: jautājums par Krievijas delegācijas klātbūtni asamblejā ir slēgts, uzsvēra Kožins.

Кисляк рассказал, как прибалтийские делегации мешают работе ПАСЕ
Ziņu lente
0