Krievijas ĀM: Eiropa nav gatava līdztiesīgām attiecībām ar Krieviju

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasВстреча глав МИД РФ и Узбекистана С. Лаврова и А. Камилова
Встреча глав МИД РФ и Узбекистана С. Лаврова и А. Камилова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Maskava ir gatava savstarpēji izdevīgai, līdztiesīgai un pragmatiskai sadarbībai ar ES harmonijā ar sabiedroto un visu pārējo partneru interesēm Eirāzijā.

RĪGA, 18. decembris – Sputnik. Krievija un Eiropas Savienība joprojām ir svarīgi tirdznieciski ekonomiskie partneri un lielākie kaimiņi, kas spēj patstāvīgi kopīgi nest atbildību par mieru, uzplaukumu un drošību šajā Eirāzijas daļā, tomēr ES nav gatava līdztiesīgām attiecībām, norādīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs savā rakstā "Kaimiņi Eiropā", ko publicējusi "Rossijskaja gazeta".

Ministrs konstatēja, ka Brisele cenšas mākslīgi sadalīt Eiropu "īstajā" un atlikušajā.

Туристы в отражении эмблемы ЕС - Sputnik Latvija
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ES nosauca nosacījumu attiecību uzlabošanai ar Eiropu

"Briseles leksikā termins "Eiropa" ir galīgi kļuvis par "Eiropas Savienības" sinonīmu. Tiek rādīts, it kā ir "īstā" Eiropa – tie ir ES locekļi, bet visām pārējām kontinenta valstīm vēl jānopelna "augstais eiropiešu tituls". Tādējādi cenšas no jauna mākslīgi sadalīt kontinentu, izkropļo gan ģeogrāfiju, gan vēsturi," Lavrova teikto citēja RIA Novosti.

Viņš ir pārliecināts, ka tāda pieeja ir dziļi kļūdaina un nenāk par labu pašam Eiropas integrācijas projektam. Diplomāts akcentēja, ka no ģeogrāfijas, vēstures, ekonomikas un kultūras viedokļa Krievija bijusi, ir un būs neatņemama Eiropas daļa.

"Pateicoties savdabīgajai identitātei, ar ko mēs lepojamies ar pilnām tiesībām, mes esam daļa no Eiropas civilizācijas telpas. Gadsimtu gaitā Krievija ir devusi savu ieguldījumu tās paplašināšanā – līdz pat Klusajam okeānam," atzīmēja Lavrovs.

Pēc viņa domām, kārtējā institucionālā cikla sākums ES paver iespēju "jaunam startam" attiecībās ar Krieviju.

Флаг России у здания посольства РФ в Латвии - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Latvijā atbildējusi "tiltu sadedzinātājam" Rinkēvičam

"Tas vismaz ir iemesls nopietni padomāt, kas mēs esam viens otram strauji mainīgajā pasaulē," uzskata ministrs.

Lavrovs norādīja, ka Maskava ir gatava savstarpēji izdevīgai, līdztiesīgai un pragmatiskai sadarbībai ar ES harmonijā ar sabiedroto un visu pārējo partneru interesēm Eirāzijā.

"Tikai tā iespējams izveidot dzīvotspējīgu ilgtermiņa attiecību modeli, kas atbilst visa Eirāzijas kontinenta valstu un tautu interesēm un vēlmēm," piebilda Lavrovs.

Iepriekš radio Sputnik ēterā ekonomists atklāja, kā Krievijas iedzīvotājus ietekmēs ES lēmums pagarināt pret Krieviju vērstos ierobežojošos pasākumus.

Ziņu lente
0