Kādas dāvanas Ziemassvētkos vēlas saņemt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji

CC0 / plixs / Упаковка подарков
Упаковка подарков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drīz būs Ziemassvētki, taču jūs vēl nezināt, ko lai uzdāvina radiem un draugiem? Palīgā nāk Kesko Senukai Latvia aptauja.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Būvmateriālu un sadzīves preču tirgotājs Kesko Senukai Latvia Ziemassvētku gaidās aptaujāja Baltijas valstu iedzīvotājus par to, kādas dāvanas viņi vēlas saņemt, vēsta Bb.lv.

Новогодние игрушки - Sputnik Latvija
Vācijā ar Ziemassvētku dāvanām neapmierināts zēns izsauca policiju

Aptaujā, kura tika veikta oktobrī sadarbībā ar Spinter research, piedalījās 1515 Baltijas valstu iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Noskaidrojās, ka lielākoties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji dāvanā vēlas saņemt elektroierīces.

Tostarp kādu viedierīci Ziemassvētkos vēlas saņemt 26% aptaujāto Lietuvā, 32% respondentu Igaunijā un 34% - Latvijā.

Turklāt vīriešu kāre pēc elektroierīcēm ir lielāka, nekā sievietēm. Sievietes lielākoties vēlas, lai viņām uzdāvina smaržas vai kosmētiku. Rezultātā parfimērija un kosmētika ieņēma otro vietu kārotāko dāvanu sarakstā.

25% Lietuvas iedzīvotāju Ziemassvētkos vēlas saņemt smaržas vai kosmētiku, Latvijā to pašu vēlas 19% iedzīvotāju un Igaunijā – 20%.

Trešajā vietā reitingā ir veikalu dāvanu kartes. Praktiski ikvienā veikalā ir iespējams iegādāties dāvanu karti, kuru saņēmējs var izlietot noteiktā tirdzniecības vietā par dāvanu kartes summu.

Šādu karti vēlas saņemt 20% aptaujāto Lietuvā, 18% - Latvijā un 17% - Igaunijā.

Cik tad naudas dāvanām ir gatavi iztērēt Baltijas valstu iedzīvotāji?

Жан Карклиньш - латвийский Дед Мороз - Sputnik Latvija
Dāvana Ziemassvētkos vectētiņam aizkustinājusi tīmekļa lietotājus

Igaunijā 38% aptaujāto ir gatavi iztērēt no 20 līdz 50 eiro pārsteigumiem radiem un tuviniekiem. Lietuvā šādu summu ir gatavi iztērēt 37% respondentu. Latvijā – vien 24%.

Interesanti, ka pērn Latvijas iedzīvotāji vēlējās saņemt praktiskas dāvanas. Turklāt ceturtā daļa aptaujāto nevēlējās zināt, ko viņiem uzdāvinās, lai tas būtu pārsteigums. Savukārt dāvanām Latvijas iedzīvotāji plānoja iztērēt no 5 līdz 20 eiro.

Toties 2017.-2018. gada ziemas svētkos Latvijas iedzīvotāji bija gatavi izrādīt lielāku dāsnumu un iztērēt dāvanām vairāk nekā 60 eiro.

Ziņu lente
0